- Kategori
- Deneme
Kaybettiğimiz değerlerimiz...
Yaşam boyunca bir takım değerlerimizi kaybederek bugünlere geldiğimizi düşünürsek;
Nelerimizi kaybettiğimiz konusunda geçmişe söyle bir yolculuk yaparız,
Örneklemek gerekirse:
Boş ve faydasız meşguliyetlerimizle ZAMANIMIZI KAYBEDERİZ...Vakit nakittir.
Dalgınlıkla nereye koyduğumuzu hatırlayamayız da ANAHTARLARIMIZI KAYBEDERİZ,
Bu yüzden çilingir çağırarak evimize girebiliriz.
Veya arabamızı çalıştıramadığımız için toplu taşıma araçlarına bineriz, ah kafa deriz sessizce...
Yüksek gelir vaatlerinin cazibesine kapılarak yanlış yatırımlar yapınca PARAMIZI KAYBEDERİZ. Sonrasında züğürt tesellisi içinde akıllandığımızı düşünürüz.
Hayatı keyifle yaşamak adına, uyku düzenini dikkate almadan, zararlı zararsız olduklarına bakmadan zevk veren yiyecek ve içecekleri tüketip gerilimli bir yaşam içinde SAĞLIĞIMIZI KAYBEDERİZ.
Sonrasında kaybedilen sağlığı bulmak için doktor doktor, hastane hastane dolaşırız, gücümüz yetiyorsa.
Ailede ve okulda alınan eğitim ve öğrenimler sonucu yeterli bireysel olgunlukla calışma hayatına başlandığında, koşulların müsait olması ve bencilliğin esaretiyle çıkar temin edildiğinde KİŞİLİĞİMİZİ KAYBEDERİZ. (Allah korusun).
Verilen bir değeri, bir emaneti korumayıp yok olmasına sebep olan veya yok eden, ya da üstlendiği görevi kötüye kullanan kişi GÜVEN KAYBEDER. Kaybedilen güven asla geri gelmez hatta harcanacak bir servet bile güveni satın alacak güce sahip değildir.
Kişi kendini aklayabilmek için veya olduğundan üstün göstermek amacıyle en kötüsü de, kişi veya muhatabına iftira atmak düşüncesiyle yalanlara başvurur bu davranışıyla KARAKTERİNİ KAYBEDER.
Yanlış bir anlama yüzünden veya gizlenen bir beklentinin gerçekleşmemesi sebebiyle yıllarca süregelmiş bir dostluk bir arkadaşlık da kaybedilir.. Kaybedilen bu dostluğun, bu arkadaşlığın tekrar geri kazanılması ihtimali olsa bile o kişiler şimdi yaşayan ölüler sınıfındadırlar.
Ailemiz, en değerli mücevherimiz, sevdiklerimiz, canlarımız...Lakin, *her gelişin bir gidişi* olan doğa kuralına göre, Ömür bittiğinde *gidiş* gerçekleşecektir. Hayattaki en acı, tarifi imkansız acılarımız, YAKINLARIMIZIN KAYBIDIR. Tıbbın tüm imkanları kullanılmış olsa da,
Elimizden gelen tüm olanaklar sergilense de önüne geçilemeyen en acı kaybımız budur.
Yaşarken kıymetini bilmemiz, sevgimizi bonkörce sunmamız sevdiklerimize enerji verip sağlıklı kalmalarına yardımcı olacaktır diye düşünüyorum.
Selam ve sevgiler,
Yurdagül Alkan.