Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 

12 Kasım '13

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Kayısılı çikolata

Kayısılı çikolata
 

KAYISILI ÇİKOLATA GÖRSEL NETTEN


Kaysı çok yararlı bir meyvedir. Fethiye’deki bahçemde büyük bir kaysı ağacım var, çok güzel kaysılar veriyor. Bu güzel meyveleri reçel, marmelat, kaysı suyu ve yemelik olarak değerlendirdim. Fakat kayısılı çikolatayı pek bilmiyordum bugün öğrendim. Bu güzel meyvenin birçok yararları var. Mide ve bağırsak ülserlerinde, böbrek taşı teşekkülünün azalmasında, üreme sistemi üzerinde, kansere karşı, dişlerin daha kuvvetli olmasında, kalp kaslarının güçlenmesinde etkilidir. Çikolatanın da fazla yememek koşulu ile yararları vardır. İki yararlı yiyeceğin birleşmesi muhakkak ki sağlık açısından önem arz eder. Malatya pazarına uğradım, orada çikolatalı kaysıdan tattım çok hoşuma gitti, kendileri yapıyormuş, nasıl yapıldığını anlattılar. Ben de yaptım, gayet basit ve güzel.

YAPILIŞI

100 gr. Bitter çikolata benmari usulü eritilir. Benmari yaparken kaynayan suyun üstüne bir kapta çikolata oturtulur, hafif ateşte karıştırılarak eritilir. Önceden 1kg kaysı yıkanır, sıcak suda biraz bekletilir blenderden geçirilir üzerine erimiş çikolata dökülerek karıştırılır, borcama fırın kâğıdı yayılır o kâğıdın üzerine dökülür, buzdolabında soğutulur. Soğuyan karışım istenilen şekillerde kesilir ve buzdolabında dondurulur. Afiyet olsun.

NAHİDE ÇELEBİ

 
Toplam blog
: 1977
: 1045
Kayıt tarihi
: 25.11.08
 
 

Erzurum doğumlu, Ankara'da yaşıyor. D.T.C.F mezunu, emekli lise öğretmeni, evli, 2 çocuklu. "İsya..

 
 
 
 
 

 
Sadece bu yazarın bloglarında ara