- Kategori
- Yöresel Yemekler
Kaymaklı kayısı tatlısı
Bizim ilçemiz her ne kadar Sivas iline bağlı olsa da, biz kendimizi Malatya'ya daha yakın hissederiz. Bu yakınlık hissinden olacak yemek kültürü ve bu kültürü oluşturan alt yapı hep o tarafları çağrıştırır.
İlçemizde her tür meyve bulunur ama kayısı ve ürünleri yemek kültürümüzde ayrı bir yer tutar. Daha öneki bir yazımda yazdığım eski evlerin birinde geçen çocukluğumun bir tatlısının biraz değişik bir tarifini anlatacağım size.
Kaymaklı kayısı tatlısı;
Kayısıyı (mümkünse oğlun ve tatlı olanını tercih edin), kişi başına 5 kayısı hesabıyla az tereyağında biraz kavurur gibi çevirin. Çok az su ilave edin. Yine biraz kaynatın. Şeker ilave edip suyunu çekene kadar yakmadan pişirin.
Suyu çekilince bir kenara soğumaya bırakın. Kâselere alın isterseniz sade ceviz ve fındık ya da Antep fıstıkla servis yapın. İsterseniz kâsenin üzerine biraz kaymak koyup, ceviz ve fındık ya da Antep fıstıkla servis yapın. Tercih sizin.
Afiyet olsun.