Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Temmuz '07

 
Kategori
Alternatif Tatil
 

Mağara turizmi

Mağara turizmi
 

Mağaraları bilmeyen yoktur. Hele küçüklüğü kırsal bir yörede geçen herkes bilir mağarayı. Mağaralar cennet ile yeryüzünün bıçak sırtıdır. Derinlere indikçe cennete adım adım yaklaştığınızı hisseder, içinizi ürperti sarar. Mağaralar peygamberimizi belalardan koruyan kutsal birer mekândır.

Mağaralar yedi uyurlara beşik, hastalara şifadır. Kısaca mağara insanların asırlardır bazen korku bazen hayranlıkla uğradıkları birer gizemli mekânlardır. Neden insanlar tatil ve turizm diyince denizi kumu, sahili anımsar şaşarım. Antalya’yı ele alın sadece deniz ve kumu var sanıyorsunuz. Şirin ilçelerinden biri olan Alanya’da astım hastalığına havasının iyi geldiği bilinen Damlataş mağarası bulunur. Birkaç bölümden meydana gelen bu mağara dediğimiz gibi astım hastalarının uğrak yeridir.

Hastalığınız olmasa bile mağaraların kendine özgü bitki ve canlı türleri vardır. Bazılarının içinde göller, akarsular, şelaleler ve hatta insan yerleşim alanları bulunur. Hadi alın yanınıza o mağarayı iyi bilen birini düşün yola. Mağaranın karanlık gözleri sizleri beklemektedir.

 
Toplam blog
: 405
: 914
Kayıt tarihi
: 19.04.07
 
 

Okumayı ve kendimce yazmayı severim. Samimi eleştirilere açık biriyimdir. ..