Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Mayıs '08

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Kaymaklı süpriz (Ödüllü)

Kaymaklı süpriz (Ödüllü)
 

Ödüllü kaymaklı süpriz


Malzemeler
2 litre süt
6 yemek kaşığı mısır nişastası
6 yemek kaşığı un
1 paket vanilya
3 su bardağı şeker
Kaymak 200 gr.
250 gram tel kadayıf
2 çorba kaşığı tereyağ yada bitkisel margarin

Yapılışı:

Süt, şeker, nişasta, un ve vanilyayı bir tencerede sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirilir. Ocaktan aldıktan sonra 200 gram kaymağı ilave edip mikserle hızlı ayarda beyazlaşana kadar çırpılır.
Bir tavada 2 çorba kaşığı tereyağ eritilir ve didiklenen kadayıflar pembeleşene kadar iyice kavrulur. Kavurma işlemiyle beraber kaşıkla kadayıflar kırılır. Arpa sehriye büyüklüğüne gelene kadar.
Kavrulan kadayıflar dikdörtgen borcamın içine yarısı düzgünce serilir. Sonra kaymaklı muhallebimizin hepsini dökelim. Ve kalan kadayıflar üst zemine düzgünce serilir. İsteğe bağlı üzeri ceviz, fındık ile süslenir.
Bence bu tarife damla sakızı eklenirse çok daha harika bir tada ulaşılacağına inanıyorum.
Yarın Hanımlar Lokalimizde çay partimiz ve sergi açılışımız var arkadaşlarımada bu güzel lezzetleri tattıracağım. Eminim herkes tarifini isteyecek. Mutlaka deneyin değişik lezzetler bir yerde bulamayabilirsiniz .Betül Akçar sağolsun bizde onun sayesinde bu lezzetlere ulaşabiliyoruz ne mutlu bize. Sizlere kolay gelsin bizlere afiyet olsun. Mutlaka deneyin derim vaz geçemeyeceksiniz.....
 
Toplam blog
: 118
: 3309
Kayıt tarihi
: 04.09.07
 
 

Bilgi büyük adamı alçak gönüllü yapar, normal adamı şaşırtır, küçük adamıysa kibirlendirir.. ..