- Kategori
- Türk Mutfağı
Mısır cipsli Kurabiye (Ödüllü tarif)

Mısır cipsli ödüllü kurabiye
Malzemeler
3 yumurta
1/2 su bardağı toz şeker
1/2 paket oda sıcaklığında bitkisel yağ
1 paket kabartma tozu
400 gram mısır nişastası
Dış malzemesi
bir kutu çokokrem (orta boy)
1/2 çarbardağı sıvıyağ (Çokokreme katılacak ve kısık ateşte çokokrem eritilecek)
1 paket mısır gevreği sarı ve sade olanlardan
YAPILIŞI
3 yumurta,şeker karıştırılır. Margarin ve kabartma tozu eklenir ve mısır nişastası azar azar katılarak yedirilerek eklenir. Bir anda katarsanız yoğurması çok zor olacaktır. O yüzden yavaş yavaş ilave ediniz.
Hamurdan küçük parçalar kopartın. Parçalar fındıktan büyük cevizdende küçük olsun. Avuç içinde fazla yuvarlamadan iki defa yuvarlayıp bir defada hafif yukarı doğru iterek yassıltınız. Önceden ısıtılmış 150 ila 160 derece fırına sürünüz. Hafif pempeleşene kadar pişiriniz. Fırın tepsisine aralarına bayağı bir mesafe kalacak şekilde diziniz. Yoksa yapışabilirler.
Şokellayı sıvıyağ katıp erittikten sonra kurabiyeleri tek tek şokellaya ardından robotta hafif çekilmiş olan mısır gevreğine bulayınız. Betül Hanımın dediği gibi kaynananız, görümceleriniz, eltileriniz ve komşularınız çatlamazsa bu tarife lütfen bildiriniz :)
Çıtır çıtır harika bir ödüllü kurabiye tarifidir. Bu tarifi bizlerle paylaşan Hanımlar lokali Beslenme Hocamız Betül Akçar'a teşekkür ederiz.
3 yumurta
1/2 su bardağı toz şeker
1/2 paket oda sıcaklığında bitkisel yağ
1 paket kabartma tozu
400 gram mısır nişastası
Dış malzemesi
bir kutu çokokrem (orta boy)
1/2 çarbardağı sıvıyağ (Çokokreme katılacak ve kısık ateşte çokokrem eritilecek)
1 paket mısır gevreği sarı ve sade olanlardan
YAPILIŞI
3 yumurta,şeker karıştırılır. Margarin ve kabartma tozu eklenir ve mısır nişastası azar azar katılarak yedirilerek eklenir. Bir anda katarsanız yoğurması çok zor olacaktır. O yüzden yavaş yavaş ilave ediniz.
Hamurdan küçük parçalar kopartın. Parçalar fındıktan büyük cevizdende küçük olsun. Avuç içinde fazla yuvarlamadan iki defa yuvarlayıp bir defada hafif yukarı doğru iterek yassıltınız. Önceden ısıtılmış 150 ila 160 derece fırına sürünüz. Hafif pempeleşene kadar pişiriniz. Fırın tepsisine aralarına bayağı bir mesafe kalacak şekilde diziniz. Yoksa yapışabilirler.
Şokellayı sıvıyağ katıp erittikten sonra kurabiyeleri tek tek şokellaya ardından robotta hafif çekilmiş olan mısır gevreğine bulayınız. Betül Hanımın dediği gibi kaynananız, görümceleriniz, eltileriniz ve komşularınız çatlamazsa bu tarife lütfen bildiriniz :)
Çıtır çıtır harika bir ödüllü kurabiye tarifidir. Bu tarifi bizlerle paylaşan Hanımlar lokali Beslenme Hocamız Betül Akçar'a teşekkür ederiz.