- Kategori
- Türk Mutfağı
Şalgam dolması"Erzurum'a has"
her derde devadır,bilmeseniz de.
Malzemesi;
1 kg şalgam, 1 tatlı kaşığı tuz
3 iri soğan, 1 çay bardağı bulgur
1 çay kaşığı kırmızı biber, reyhan
3 yemek kaşığı yağ, 1 yemek kaşığı salça
2 su bardağı kaynamış su
600 gr orta yağlı koyun kıyması
Hazırlanışı: Şalgam elma gibi soyulur.İnce dilimlenir az tuzlu suda 10 dk pişirilir süzülür kap içine et, bulgur, baharatlar az tuz küçük doğranmış 1 kaşık yağla kavrulmuş soğanlarda ilave edilir.Köfte yapılır.Az pişmiş 2 şalgam yaprakları arasına bir köfte konup tencereye dolmalar üst üste getirilmeye özen gösterilir.Salça, yağı ve su ateşte kaynatılır.Dolmaların üstüne gezdirilir.Sıcak servis yapılır.İsteyen reyhanı pişerken üstene serper.Bu dolma güvece yerleştirilip pişirildiğin de daha lezzetli olur.
1 kg şalgam, 1 tatlı kaşığı tuz
3 iri soğan, 1 çay bardağı bulgur
1 çay kaşığı kırmızı biber, reyhan
3 yemek kaşığı yağ, 1 yemek kaşığı salça
2 su bardağı kaynamış su
600 gr orta yağlı koyun kıyması
Hazırlanışı: Şalgam elma gibi soyulur.İnce dilimlenir az tuzlu suda 10 dk pişirilir süzülür kap içine et, bulgur, baharatlar az tuz küçük doğranmış 1 kaşık yağla kavrulmuş soğanlarda ilave edilir.Köfte yapılır.Az pişmiş 2 şalgam yaprakları arasına bir köfte konup tencereye dolmalar üst üste getirilmeye özen gösterilir.Salça, yağı ve su ateşte kaynatılır.Dolmaların üstüne gezdirilir.Sıcak servis yapılır.İsteyen reyhanı pişerken üstene serper.Bu dolma güvece yerleştirilip pişirildiğin de daha lezzetli olur.