Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Eylül '10

 
Kategori
Güncel
 

Keçi Ruhlular

Keçi Ruhlular
 


Türkiye’de “marka” olmuş sözler vardır. Bunlar yangında ilk kurtarılacak eşya gibidir, sıkışıldığında hemen bu sözlere yapışılır. Referandum sonuçlarının açıklanmasından sonra, “Türk halkının % 60 aptal,” “Vurulduk ey halkım unutma bizi.”
Mesela Aziz Nesin’in başka sözleri değil de neden illa bu sözü kullanılır, diye de düşünürüm her duyduğumda. Acaba birbirimize taa çocukken, her kızdığımızda söylediğimiz “aptal, manyak, salak” hakaretlerini içeriyor da ondan mı, kimbilir?

Aziz Nesin bu sözün buralara geleceğini bilse söyler miydi, onu da bilmiyorum.
Her sıkıştığında “Türk halkının % 60 aptaldır” diyen vatandaşın, acaba Aziz Nesin’in başka sözlerinden haberi var mıdır? İnsan, insan gibi, insan olarak hür olmasını bilmezse, hür olamazsa, o zaman kurtlar, kuşlar gibi hür sanır kendini. (Mumhala) Bu sözü hayatımıza uyarlayalım bakalım. Türkçe açıklaması: -MIŞ gibi yapmak. Yaşar gibi, aydın gibi, entelektüel gibi, bilir gibi, demokrat gibi yapmak.

Aynen şimdi referandumdan çıkan % 58 evet oyu için bile kömüre, makarnaya oy’unu satmış diyen bi zihniyet, ne kadar demokrasiden bahsedebilir ki bana? Üstelik de bi insanın kendi kalesine gol atması gibi, bunu diyenler halkın içinden gelen insanlar. Fakat CHP seçmeni olduğundan kendisini, elitist, beyaz Türk sınıfına atlamış farz eden bi takım insanlar.

Elitistliğe, burjuvaziye özenebilirsin. Özen istediğin kadar ama, halkın iradesine de, oy'unu bi ton kömüre, makarnaya satmış dağdaki çoban geyiği yapma lütfen. Üniversiteye gittiği için elitist! Aysun Kayacı durumlarına düşersin ve komik olursun, oluyorsun hatırlatayım.

Ne bileyim bu “oy'unu satmış şerefsiz!” –onlar öyle diyor, buraya böyle yazmak istemezdim- düşünüyorum düşünüyorum bu hakaretlerin dayanağını, kişi kendinden bilir işi, demeden de geçemiyorum.

Çok şükür ki “hayır” oyu verenlerden hepsi böyle değil. Onlarla oturup karşılıklı konuşuyoruz ve çıkan sonuca saygı gösterip, ülke için hangisi iyi ise onun olmasını diliyorlar. Sonuçta ülkenin iyiliği için farklı pencerelerden bakıyoruz. İyi niyet esas alınması gereken.

Büyük çoğunluk hayırcı ise, statükoyu korumak adına, (İRKRYGS) İnsan Ruhundan Keçi Ruhuna Yatay Geçiş Sınavını 100 üzerinden 100 puanla geçmiş, “evet” diyen herkesi oy’larını satmakla ya da şeriatı getirmek istemekle suçluyor. Bu keçi ruhlu insanlardan bazıları, resmi tarihten başka bi şey okumamış, okumaya da pek de niyeti olmayan insanlar, dediklerinde ayak direyip duruyorlar.


Hâlâ azınlık hakları, azınlıklar bu ülkede nasıl olmuş da eriyip bitme noktasına gelmiş, bitmiş, Kürt sorunu, farklı kimlikler, diller, hakkında pek de detaylı kafa yorduğu yok. Hâlâ 27 Mayıs darbesine “devrim” diyenler bile var. Hadi sen ideolojik olarak bu kadar inanıyorsun diyelim, hiç mi vicdani duygun gelişmemiş, yapılan onca işkenceye, idamlara devrim diyebiliyorsun. Yazık…


Dersim’de neler olmuş, nasıl olmuş bunlarda mı ilgilendirmiyor seni? Kendin rahatsın diye herkesi öyle mi zannediyorsun? Empati diye bişi var oralarda, “sahibinden kayıptır” diye ilan ver, belki bulursun bi gün.

Es kaza bi üniversite bitirmiş olsa, alimallah kendisini ulema ve her konuda otorite falan zannediyor ne yazık ki! Çağın ruhunu yakalamayıp, halka “dağdaki çoban, hâlkimiz eğitimsiz caağnım efendim, hep bu yüzden bütün bunlar” diyecek kadar, ne geçmişini ne de geleceğini görebiliyorsun.

Türkiye değişim içinde. Güzel bi değişim. Demokrasiye doğru adım attık artık. İnanıyorum ki daha da güzel günler bizi bekliyor.

 
Toplam blog
: 246
: 1012
Kayıt tarihi
: 15.02.08
 
 

..