Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Ekim '15

 
Kategori
Kişisel Gelişim
 

Kendi kendine nasıl söz verilir

Mutluluğu tatmanızın ve şansları çekmenizin yolunu da bilir.
 
İçinizden geldiği zaman, kendi kendinize bir söz verin. Ama düzensiz bir şekilde değil; her zaman sizin belirleyeceğiniz bir kişisel düzeni takip ederek.
 
Özgür iradeye sahipsiniz ve size dışarıdan hiçbir şey dayatılamaz. Çünkü, en basitinden, zorla verilen sözler uzun süre tutulamaz. Başkaları (ya da kendiniz), sizi dışarıdan bir söz tutmaya zorlarsa, sizin için iyi olanı bilen iç varlığınız bir süre sonra isyan eder.
 
Zorla verilen sözler, zorla alınan kararlar gibi başarısız olur!
 
Zorla verilen sözler, açmaya çalıştığınızda kırılan boş deniz kabukları gibidir.
 
Bazen, hayatınızı kurduğunuz zaman, söz verdiğiniz zaman, bazı boş hayallere kapılarak hareket ettiğinizi farkedersiniz. Kendi kendinize verdiğiniz sözde bu geçerli değildir.
 
O halde, bu günden itibaren ya da mümkün olan en kısa sürede, hayat projenizi kurmaya başlayın. Ama basit bir şekilde.
 
Hayatınızın, pozitif şekilde ve başkalarını kullanmadan yarar sağlamak istediğiniz, önem verdiğiniz ve mümkün olan en kısa sürede yol almak istediğiniz, ve kendinizin belirlediği üç alanını ele alın.
 
Kendi kendinize ilk sözü verin
 
Kendi kendinize verdiğiniz ilk söz önemli olacaktır. Çünkü, eğer ona uyar ve uygularsanız sonunda size referans olacaktır.
 
Size yardım etmek için, size aşk alanında bir söz göstereceğim. Çünkü bu, çoğu insanı motive eder.
 
İnsanı cesaretlendiren en önemli güç aşktır. Hem ona sahip olan, hem de olmayanlar için.
 
Kendi kendinize ilk sözü vermek için, yürekten istediğiniz duygusal hayatı hayal edin. Kendinizi sansürlemeyin ve bir beyaz kağıt üzerine siyah kalemle birkaç satırla sizin için ideal olan aşk hayatını yazın.
 
Arzuladığınız duygusal hayatı aklınızda net olarak canlandırdıktan sonra, tercihen her sabah düzenli olarak aşağıdakileri tekrarlayın:
 
“Aşk hayatımı bu şekilde yaşayacağıma: (duygusal anlamda nasıl yaşamak istediğinizi tasvir edin) ve verdiğim söz gerçekleşene kadar çalışacağıma kendi kendime söz veriyorum”
 
Bu şekilde kendinize karşı bir söz vermiş olacak, ona uymak için her şeyi yapacak ve kendinize karşı saygınızı koruyacaksınız.
 
Kendinizi daha iyi tanımak için söz vermek
 
Verdiğiniz söz, kendinize karşı derin bir yükümlülüğü ifade eder. Kendi kendinize verdiğiniz sözde, kendinizle karşı karşıyasınızdır. Bu, bir aynanın karşısında kendinize bakmaya benzer. Kendi iç benliğinize yaptığınız bu yolculuk sayesinde, kendinizi tanımayı ve aslında kim olduğunuzu öğreneceksiniz.
 
Aslında, bu girişimi yapmadığınız sürece, ne yazık ki güçlükle ilerleyebilir ve gelişebilirsiniz. Her zaman kendinizle samimi ve dürüst olarak yüzleşmelisiniz. Bunun başka doğru yolu yoktur.
 
Kendinize verdiğiniz sözün gücü buradadır: kendinize karşı verdiğiniz, içinizdeki bu benliğe karşı verdiğiniz sözleri yerine getirme kabiliyetiniz.
 
Toplam blog
: 16
: 185
Kayıt tarihi
: 01.09.15
 
 

1967 yılında Muğla Dalaman ilçesinde dünyaya geldim, ilk ve Orta Eğitimimi Dalaman ilcesinde, Lis..