Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

Doğduğum ve büyüdüğüm şehir Kırcali, Bulgaristan. Yıl 1964. Makina Mühendisiyim. Evli ve iki çocuk annesiyim. Türkiye’ de, gelecekte bir gün yaşayabilmeyi değil, Türkiye' yi görebilmenin, bir günlüğüne seyahat edebilmenin hayalini bile kuramıyordum. Bir Türk’tüm, ancak Türkiye ile ilgili, coğrafi konumu hariç hiç bir şey, ..

Devamı
 
 

Yazdığım Kategoriler

 
Babalar ve oğulları

Öyle çok duygulandırdı ki satırlarınız...Hüzünlendim. Dedemi,nur içinde yatsın, hatırlattınız. Ney seslerini duydum ben de…Ney ne demişti;"Beni kamışlıktan kopardıklarından beri iniltim, kadın ve erkek herkesi ağlattı." Çok güzeldi...Kamelinize sağlık, saygılarımla...

22 Haziran 2012 12:40
Yeni MB'ye yeni Ahmet!

Ben de, her zaman değişimden yana olmuşumdur. Hatta evimde zaman zaman mobilyaların yerlerini değiştiririm...Fakat, yeni blog tasarımını ben de sevmedim.Isınamadım.Zamanla alışır mıyım bilemiyorum...MB diğer blog sitelerine göre, bu haliyle, daha farklı ve hoştu. Gizli gizli, yeni tasarımın kabul görmemesini diledim. Tebessümle okudum yazınızı...Mutlu, neşeli Bayramlar diliyorum.

26 Ağustos 2011 15:46
Aşk

Elif Şafak…hiç okumadım. Bazan ön yargılarım oluyor, sebepsiz…Elif Hanım da onlardan birisi. Yine de zaman zaman karşıma çıkıyor bir röportaj, bir haber…Önyargılarım haksız mı diye kendime soruyorum… Çelişkili duygular. AŞK romanının İngilizce yazıldığı ve bir çeviri olduğu için okumak istemedim…Türk Yazarlarının tercümelerine okumak istemiyorum. Bir romanın en değerli hali orijinalidir;birebir yazar ve okur . Elbette ki çevirmelerin hakkı çok büyüktür, iki ki varlar ve dünya edebiyatının eserlerini bize tanıtıyorlar, ama AŞK veya İSKENDER, Türkçe yazılmalarını tercih ederdim. Elbette ki, Yazarımızın kendi hür iradesi söz konusu, fakat benim bir okur olarak düşüncelerim bu yönde. Bilmiyorum bana katılır mısınız…Sevgilerimle.

22 Ağustos 2011 13:24
 
Toplam blog
: 144
: 1854
Kayıt tarihi
: 13.03.08