Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Aralık '11

 
Kategori
Deneme
 

Kendini bile tanıyamaz bazen insan.

Kendini bile tanıyamaz bazen insan.
 

Kendine Güven


Kendini bile tanıyamaz bazen insan ta ki silkelenene kadar;

Yaşamın monotonluğundan şikayet edip dururuz öyle degil mi? Peki ya bunu kendimiz yaptığımızı neden farketmeyiz? Sanki her şuç hayatın, yaşam şartlarınındır.

Okuldan ( ? ) eve, evden (? ) işe, işten (?) eşe, eşten (?) çocuğa vs. İşte bu düzene kaptırıp at gözlüklerini takıp sonrada yorum yaparız hayat çok monotonlaştı.

Degil hayat çok monoton degil kişi monoton, yeter ki oturduğumuz yerden kalkıp penceden bakıp, kapıdan çıkıp karşı yolu geçmeyi bilelim cesaret edelim.

Silkelenmiş bir insan durdu karşımda;

Güvenmiş hep arkadaşına, annesine, babasına, en çokta eşine; babam arabayı kullanır, annem yemekleri yapar, eşim; her halimle sever demiş (süslenmemiş kilo almış) ne yapsam yer demiş (daha lezetlisini yapmayı denememiş), para gerekmiş istemiş (çalışmayı düşünmemiş)... Yenilememiş aksine köreltmiş kendini.

Ya sonra;

Gitmiş, hepsi gitmiş başka şehirlere başka insanlara ve belki başka aşklara, annesi, babası, en çokta eşi.

İyi ki de gitmiş hepsi, kişi kendini yeniden tanımış; bende yeniden tanıdım. Kapımın önünde  frenine  bastıp kontağı kapatıp gözlerinden ışıklar saçarak incecik zarif, saçını savurup arabadan inerken, işini başarılarını hatta planlarından bahsederken. Yeni semtini evini düzenini yanlızığnı dimdik ayakta duruşunu anlatırken.Gidenlerin bıraktığı yüreğindeki buruklukla en güzel sözü "insan kendini bile tanımıyormuş kendime şaşırıyorum zaman zaman" oldu.

Düşünmek, üretmek, gelişmek -geliştirmek,kalıplardan kurtulmak silkelenmek hayata kollarımızı açıp atlamak gerek.

Monotonmuş gibi baktığımız hayatımızın paratez içlerine bakmak, cesaret etmek ve en önemlisi yanımızdakilerden ziyade önce kendimize güvenmek gerek...

 
Toplam blog
: 22
: 423
Kayıt tarihi
: 17.12.11
 
 

Hayatı paylaştıkça mutluluğun çoğaldığına, hüznün azaldığına inanmışımdır. Hüznü dile getirmek ko..