Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Temmuz '09

 
Kategori
Deneme
 

Kendinize bir iyilik yapın

Kendinize bir iyilik yapın
 

Haydi spora!


Çimenler, üstüne gelen su tanecikleriyle, şu yaz günlerinin kavurucu sıcağında canlı ve diriydiler. Yeni döşenmiş patika kenarlarına ekilen rengarenk çiçekleri düzenleyen işçiler ise boncuk boncuk ter içindeydi. Sabahın erken saatlerinde banklarda kimsecikler yoktu. Yılların koca çınarı da gölgeliğinde oturacak misafirlerini bekliyordu.

Yıllardır devletin masasında otura otura (tabiki yoğun çalışarak) her tarafım, neredeyse kireçlenerek kilitlenecekti! Artık her sabah, evimden yirmi dakikalık yürüyüşün ardından geldiğim Bursa Kültür Parkı’ndaki spor aletleri sayesinde yirmi altı yıldır tıkanmak üzere olan damarlarımı ve pas tutan bacaklarımın kireçlerini “ PORÇÖZ” gibi söküp atıverdim Ne yorgunluk, ne de iş stresi kaldı. Hepsi ter yoluyla yerlerde sürünüyor!

Gelin sizlerde kendi vücudunuza bir iyilik yapın. YOK şu bunu söyledi! YÖK Başkan Vekili Prof Dr, İzzet Özgenç, “ Kuran Kurslarını Tarikatlar Verebilir” dedi gibi sözlere aldırış etmeyin! Ayrıca, Çin’in Sincan Bölgesindeki Urumi’de Çin polisi ve zırhlı araçlarının önünde tek başına durarak “Uygur Direnişi”nin sembolü Tursun Gül’ün “Özgür olmak ve kalp hastası kocasının geri verilmesini isterken gösterdiği cesareti ve İran seçimleri ardından patlak veren özgürlük direnişinde öldürülen Nida’nın devrim sembolü olduğunu, biran olsun unutuverin!...

Atın kendinizi bir parkın güzelliklerine, park bulamıyorsanız doğanın güzelliklerine yürüyün ve kirlenen şu dünyamızda bulabildiğiniz oksijeni ciğerlerinizin en derinlerine çekin. Bakın spor arkadaşım, inanın 85 yaşında. Her sabah yaptığı hareketlerle gençlere taş çıkartıyor. Takmayın kafanıza ne Erdoğan’la Bahçeli’nin DETERJAN” muhabbetlerini, ne de Askerlerin sivil mahkemelerde yargılanma tartışmalarına. Zaten 40 yıldır AB’ye girmeye çalışmıyor muyuz? Ne hükümetler geldi geçti, hala girmeye çalışıyoruz! Daha çok hükümetler değiştiririz bu kafayla! İşin kötü tarafı tam biz gireriz, bu kez de AB dağılır! Bakınız, bir çok AB ülkesinde Askeri Mahkemeler yok bile. Kısaca diyelim ki; “ Cumhuriyet Ve Demokrasi’ye uzanan elleri, hukukun üstünlüğü çerçevesinde cezalandıralım. Sivil olmuş, Askeri Mahkeme olmuş ne fark eder ki! Değil mi?

Suudi Arabistan Prensi Abdülaziz Bin Muhammet Bin Faad Bin Al Saud (Amma da kısa isimmiş, yazarken bile zorlandım!) eşi ve çocuklarıyla, günlük 80 Bin dolara kiraladıkları yatla, Bodrum kıyılarında kızlarının giydiği bikiniyle denizin tadını çıkartıyorlarmış! ( Biliyorsunuz İslam’da israf haramdı, değil mi?) Allah Allah ter içinde spor aletlerinin üstünde neler düşünüyorum!... Nefes nefese hemen yan taraftaki çay bahçesine geçiyor, sonrada müziğin hoş nağmelerinde, bir çayla kendime geliyorum.

Bakınız sporun faydalarına;

· Dolaşım ve solunum sisteminin kapasitesini ile kuvvet ve dayanıklılığının artışını sağlıyor,

· Kilo verme, baş ağrıları ve sırt ağrılarının giderilmesi, sigarayı bırakmada yardımcı, iyi uyumayı, oksijen alımında rahatlık, sağlıkla ilgili harcamalarda azalma, iş verimini artırma, yeni arkadaşlıklar ve en önemlisi de, zihinsel sağlığa etkisi oldukça fazla.

“ Sağlam kafa, sağlam vücutta bulunur” sloganıyla kendinize bir iyilik yapın ve yağları vücudunuzda depolamadan,

Haydi Spora…

Sevgiyle ve sağlıcakla kalın…

12 Temmuz 2009/Bursa

Ertuğrul ERDOĞAN

 
Toplam blog
: 300
: 466
Kayıt tarihi
: 06.05.08
 
 

Ertuğrul Erdoğan, 1958 yılının sonbaharında Ankara'da doğdu. 1968 -1980 yılları arasında babasını..