Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Mart '08

 
Kategori
Mesleki Eğitim
 

Kese Köpük

Kese Köpük
 

Dün bol miktarda televizyon izledim. Kayda değer bir şey yoktu. Hep bildiğimiz duyduğumuz saçmalıklar.

Ama öyle bir saçmalık izledim ki ‘ Yuh artık ‘ dedim

Meslek Okulu Güzellik Uzmanlığı Cilt bakım bölümünde okuyan öğrenciler sözde staj amaçlı Ege ve Akdeniz bölgesinde beş yıldızlı otellerde çalıştırılıyormuş.

Kız öğrenciler bikini üstüyle erkeklere masaj ve kese köpük yapmak zorunda bırakılıyorlarmış.

Programa katılan stajyer kızlar erkek müşterilerden özellikle de yabancı turistlerin tamamen çıplak olduklarını ve defalarca taciz edildiklerini anlatıyorlar.

Bahse konu olan dersten 35 kişilik sınıftan sadece dört kızın o dersten geçtiğini anlatıyorlar.

Dersi geçen kıza mikrofon uzatmışlar

‘ Otelde istedikleri gibi çalışmak zorundaydım yoksa dersten geçirmeyip sınıfta bırakılmakla tehdit ediliyordum ‘ diyor.

Dört yıldır mezun olamayan kız ‘ staj yerimizi kendimizin belirlemesine izin verilmiyor, üstelik bizim kese köpük öğrenmemiz de gerekmiyor. Otelde bizden istenilenlerin bizim mesleğimizde kullanılması zaten söz konusu değil ‘ diyor.

Sınıfta okuyan erkek öğrencilerin durumu daha farklı. Onlardan da yine aynı otellerde aynı şeyler isteniyormuş ama kadın müşterilere.

Kural çok açık

Kadın müşterilere erkek stajyerler masaj ve kese köpük yapmak zorundalar

Erkek müşterilere kız öğrenciler bikini üstüyle masaj ve kese köpük yapmak zorundalar

Tacizlere açıklar ve müşteri memnun kalmazsa otel yöneticisine bildiriyorlar onlarda okul yönetimine

Bu arada okul yönetiminin de durumdan haberi var. Hatta ilk senelerinde hayalleri yıkılan gençlerin büyük çoğunluğu bu uygulama yüzünden okulu bırakmış.

Öğrencilerden bir tanesinin babasının avukat olduğu ve dava açtığı söyleniyor. Ama bu olay nasıl bir olaysa sonuca bir türlü ulaşılamamış.

Öğrenciler kendilerini bu staja zorlayan öğretmenlerinin otellerdeki müşterilere kendi sattığı cilt bakım ürünlerinden pazarlattıklarını da iddia ediyorlar.

Masajın ve kese köpüğün yapıldığı yerlerin varlığından haberdarız elbette ama o tarz yerlerde çalışmak arz talep olayıdır. ( Kanun çerçevesinde)

Bunlar öğrenci ve diğer bütün dersleri iyi olup da sırf bu oteldeki garip staj olayından dolayı mezun olamamaları çok ilginç.

Benim çocuğumda meslek okulu öğrencisiydi ama gerek beş yıllık okuduğu Anadolu Teknik Lisesinde gerekse Meslek Yüksek Okulunda staj yerlerini hep kendisi belirlerdi. Aynı şekilde bütün arkadaşları da.

Okul yönetiminin konuya yaklaşımı ise ‘ staj yerinizi kendiniz belirleyebilirsiniz ama bulamazsanız size yardımcı olabiliriz ‘ tarzında zarif bir şekilde oldu.

Staj yerinin ısrarla öğretmen tarafından belirlenmesi Güzellik Uzmanlığı bölümü öğrencisi olup çıplak bir erkeğe kese köpük ve masaj olayı hiç mantıklı değil.

Çocukların göz göre göre taciz edilmelerine izin veren bir zihniyeti hatta onları bu işe zorlamanın mantığını anlamam ve kabul etmem mümkün değil.

Dip Not: Olay şimdilik sadece iddia niteliği taşımaktadır

 
Toplam blog
: 1929
: 661
Kayıt tarihi
: 11.11.06
 
 

  Hayatı ciddiye almam, emeği çok ciddiye alırım. Dünyanın en vazgeçilmez üçlüsü; çocuklar, çiçek..