- Kategori
- Yöresel Yemekler
Keşkek
Üstünde tereyağında yakılmış,biberli salçalı için de buğdayla özleşmiş.Kaşığınızda sünen tavuklar.
MALZEMELER= 5OO gr buğday 5 parça kalça şiş ( veya başka bir yeri) 1 orta boy soğan 1çay bardağı sıvı zy yağı olabilir.
2 kaşık biber domates karışık salça 2-3 kaşık tereyağı 1tatlı kaşığı tuz 1 parça damla sakızı 1çay kaşığının ucuyla toz karanfil biraz kişniş .
YAPILIŞI= Buğday ayıklanır bir fiske karbonat serpilir 10 dakika bekletilir. Duru su akana kadar yıkanır ve ateşe konur, biraz kaynatılır.Tavuk sıvı yağ su ilave edilerek pişirilir, sütlaç kıvamı gibi özleştirilir. Güzelce pişince iyice karıştırılır, arzu eden mikserle de çırpabilir. Damla sakız dövülerek karanfille ilave edilir, üstünün sosu hazırlanır. Sıcak sıcak servis yapılır, üstüne karabiber nane pulbiberle süslenir.
AFİYET OLSUN