Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Mayıs '11

 
Kategori
Türk Mutfağı
 

Portakal tatlısı

Portakal tatlısı
 

Canınız tatlı çektiğin de hemen portakalları alın elinize pratik tatlı mis gibi kokulu afiyetle.


MALZEME= 1kg güzel beresiz portakal 1kg toz şeker (zevke göre 3-4 adet karanfil) 1 çay bardağı ceviz 1 portakal suyu 

YAPILIŞI= portakalların üzerleri kazınır, hafif çok değil geniş bir tencere de 10 dakika kaynatılır süzülür. 

Üç kez 10 dakika kaynatılıp süzülür şeker ilave edilerek bir gece bekletilir 1portakal suyu şekerle pişirilir. İsteyen resimdeki gibi küçük doğrar, misafire çıkacaksa servis tabağında dilimlenerek dörde bölüp soğuk olarak cevizle süslenir servis yapılır. 

AFİYET OLSUN 

 

 
Toplam blog
: 19
: 605
Kayıt tarihi
: 30.11.10
 
 

1954 de İzmir de doğdum. Göztepe akşam sanat okulunu bitirdim. Senelerce terzilikle uğraştım. 197..