Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Şubat '16

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Keşkül Tarifi

Keşkül Tarifi
 

MALZEMELER
5 su bardağı ile süt
1 adet yumurtanın sarısı
1,5 su bardağı  ile toz şeker
2 yemek kaşığı ile buğday nişastası
5 yemek kaşığı ile toz badem
2 yemek kaşığı  ile rendelenmiş Hindistan cevizi
 
Servisi için:
2 yemek kaşığı ile kabuksuz çiğ badem
1 yemek kaşığı file ile Antep fıstığı
 
NASIL YAPILIR?
Sütü yumurtanın sarısı, toz şekeri, buğday nişastasını ve toz bademi derin bir tencereye aktarın
Orta ateşte tel bir çırpıcı ile sürekli karıştırarak pişirin.
Kaynattığınız keşkül karışımına rendelenmiş hindistan cevizini ekleyerek karıştırın.
Pişen keşkülünü servis kâselerine eşit bir şekilde paylaştırın.
Üstünü  kabuksuz çiğ bademi ve file Antep fıstığı ile süsleyerek sonra soğuk olarak sevdiklerinize servis edin.
 
 
 
Toplam blog
: 156
: 394
Kayıt tarihi
: 08.06.15
 
 

Gastronomi ve Mutfak Sanatları dalında eğitim aldım.En iyi ve en kötü günlerimde beni her zaman e..