Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Şubat '16

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Tulumba Tatlısı

Tulumba Tatlısı
 

MALZEMELER
2 tane yumurta
Yarım yemek kaşığı tereyağı
2,5 çay bardağı  ile su
2,5 çay bardağı ile un
Yarım çay kaşığı tuz
 
Şerbeti için:
2 su bardağı ile toz şeker
2 su bardağı  ile su
1 tatlı kaşığı ile  limon suyu
 
Kızartmak için:
2 su bardağı ayçiçeği yağı
 
NASIL YAPILIR?
Tatlının şerbetini hazırlamaya başlamadan önce  ; su ve toz şekerini birlikte  karıştırdıktan sonra orta ateşte ortalama olarak  10- 15 dakika kadar kaynatın.
 Limon suyunu da ilave ettikten sonra ocaktan alın ve bir kenarda beklemeye bırakın
Su ve tereyağını ayrı bir tencereye alarak, tereyağı iyice eriyene kadar kaynatın. Kaynamakta olan suya unu azar azar ekleyin ve topaklanmaması için hızlıca karıştırmaya devam edin
Toparlanarak, kıvam alan hamuru ocaktan aldıktan sonra soğuması için bir kenarda bekletin.
Soğuyan hamurunuza yumurtaları tek tek kırın ve karıştırarak hamura iyice yedirilmesini sağlayın. Tuzu da ekleyin.
Takribî 2 cm. kalınlığındaki yıldız ucun takılı olan  krema sıkma torbasına soğuyan hamurdan bir parça alın.
Ayçiçeği yağını derin bir tencerede kızdırdıktan sonra krema torbasındaki hamurdan yaklaşık 5 cm. büyüklüğünde parçalar sıkın ve rengini alana kadar iyice kızarmasını sağlayın.
Kızaran tatlıları hiç bekletmeden soğuk şerbet tenceresine alarak, şerbetini çekmesi için en az 10 dakika kadar bekletip sevdiklerinize servis edin.
 
 
 
Toplam blog
: 156
: 394
Kayıt tarihi
: 08.06.15
 
 

Gastronomi ve Mutfak Sanatları dalında eğitim aldım.En iyi ve en kötü günlerimde beni her zaman e..