- Kategori
- Yöresel Yemekler
Kesme çorbası "Erzurum'a has"

herkes yapabilir uğraştırıcı değil
Malzemesi
1 su bardağı yeşil mercimek, (önceden az haşlanmış pişmeye yakın)
100 gram yağsız kıyma, 1 baş iri soğan, (evde varsa kavurma daha lezzetli olur.)
8 kaşık tereyağı 1yemek kaşığı (silme) kırmızıbiber
1, 5 yemek kaşığı tarhın otu, 1, 5 yemek kaşığı un (çorba köftesini bulamak için)
HAMURU; 1, 5 su bardağı un, 3/4 su bardağı su, az tuz hamuru açmak için 2, 5 su bardağı un da bulundurulmalı.
TARHIN; Memleketimizde hemen her evin mutfağında yazdan hazırlanır, vardır tarhınsız mutfak olmaz doğaldır çiftçilerimiz itina ile yetiştirirler
HAZIRLANIŞI;
a) Derin kaba un tuz su konur hamur yapılır 10 dk yoğrulur, hamur 2 bezeye ayrılır kalınlığı 2 mm oluncaya kadar inceltilir sonra yüzeyine bol un serpilir 3’e böler gibi 3 parça üst üste getirilir yarım milim kıyılır, uzunlamasına elde çubuk gibi hamurlar destelenir unla uzatılır tepsiye konur.
b) Derin tencereye 6 bardak su konur kaynarken tuz atılır. Hamurlar kırılmadan şeritler halinde kaynayan suya atılır, hafif karıştırılır. Kıyma az tuz ilavesiyle küçük köfte yapılır küçük tepsiye un konarak köfteler içine atılıp az sallanır köfteler unlanmıştır. Kaynayan tencereye ilave edilirken mercimeklerde katılır. 10 veya 15 dk kaynatılır. Ateşten geri alınır.
c) 6 kaşık tereyağıyla küçük doğranmış soğanlar pembeleştirilir çorbaya dökülür2 kaşık yağa biberi kızartılır soğan üzerine dökülür, tarhın serpilerek tencerenin kapağı 3-5 dk servis için dinlenmeye bırakılır. Sıcak servis edilir