Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Mayıs '10

 
Kategori
Güncel
 

Kılıçdaroğlu Genel Başkan Seçildi

Kılıçdaroğlu Genel Başkan Seçildi
 

Hafta sonu CHP, 33’üncü kurultayını gerçekleştirildi. Katılım hayli yüksekti. Bir ifadeye göre 40 bin, başka birine göre ise 50 bin kişi katıldı.

O gün, sabahın erken saatlerinden itibaren, yurdun dört bir yanından gelen insanlar, Atatürk Stadyumu’na doluşmaya başladılar...

Delegeler, il başkanları, partililer, vekiller, küskünler, medya; bunlardan oluşan büyük bir insan kalabalığı...

Gelenlerin tamamı salona sığmadı. Bir kısmı dışarıda, TV ekranlarından kurultayı izlemek zorunda kaldı.

Kurultay öncesi partide oluşan sıcak havayı fırsat bilip, yeniden yuvaya dönmek isteyenler olmuştu. Bunların arasında tanınmış simalar da vardı.

Bu simalar salona girerken partililerden büyük ilgi gördüler. Ancak bağımsız milletvekili Kamer Genç’e yapılan tezahürat başkaydı.

Gelir, girmez alkış tufanı koptu. Gelenin kim olduğunu fark edemeyenler, Kılıçdaroğlu’un geldiğini sanarak, girişe dikkatlerini yoğunlaştırdılar.

Kamer Genç, uzanan mikrofonlara konuştu. Kongreye gelme nedenini açıkladı ve “bana çağrı olursa, yeniden partim olan CHP’ye dönerim” dedi.

Böylece gönlünden geçenleri açıkça söyledi. Ne bir beklentiye yeltendi, ne de gurur yaptı. Kısaca olması gerektiği gibi davrandı.

Umarım dönmek isteyen diğerleri de Kamer Genç’in davranışını kendilerine örnek alarak, dönüş yolunda rahat davranırlar...

Öte yandan içten pazarlıklar, çekinceler veya naza çekmeler uzlaşı ve toparlanma sürecini sekteye uğratabilir.

Yeniden kurultaya dönersek; Kılıçdaroğlu’nun gelişinde hem dışarıda, hem de içeride yoğun izdiham yaşandı ve ezilme tehlikesi geçirenler oldu.

Bir süre sonra Kılıçdaroğlu kürsüye çıktı ve konuşmasını yapmaya başladı. Sözlerinin başında Deniz Baykal’a yapılanların hesabını soracaklarını ifade etti.

Sırasıyla gündemdeki önemli sorunlara bir, bir değindi. Genel başkan seçildiğinde bu sorunların çözümüne dair yapacaklarını açıkladı.

Kurultaya hem vatandaşın, hem de siyasi çevrelerin ilgisi büyüktü. Sonucu belli olmasına rağmen, herkes tarafından dikkatle izlendi.

Derken sıra oy kullanmaya geldi. Kurultaya katılan delegelerin tamamı Kemal Kılıçdaroğlu’na “evet” diyerek, kendisini genel başkan seçtiler.

Katılımcılar memnundu. Mutluluk ve heyecan kurultaya da yansımıştı. İlk defa karnaval havasında geçen bir toplantı izledik.

Umarım bu güzel hava herkesi etkiler, ülkeye yayılır ve yeni mutluluklara vesile olur.

 
Toplam blog
: 251
: 447
Kayıt tarihi
: 29.12.07
 
 

Emekli; Öğretmen, Yönetici ..