- Kategori
- Türk Mutfağı
Kilis Simit Kebabı

KİLİS SİMİT KEBABI
Kilis yöresine ait olan nefis bir kebaptır.
Malzeme
1 kg orta yağlı kaburga kıyma
250 gr ıslanmış bulgur
100 gr dolmalık fıstık
Kıyılmış 2 ad. Soğan
2 diş dövülmüş sarımsak
Yeterince tuz, isot biberi
2 kaşık su ile biber, tuz ve sarımsağı karıştıralım.
Fıstıkları tavada birkaç dakika çevirerek kavuralım.
Bütün malzemeleri, beraberce iyice yoğuralım.
Şişe takıp ızgarada pişirelim.
Pide ya da lavaş üzerinde sumaklı ve maydanozlu soğan eşliğinde servis yapalım.
Not: Dileyen sarımsak koymadan da hazırlayabilir.
püf noktası: şişe geçirdiğinizde tutturamıyorsanız malzemeye yoğurma esnasında 1 adet yumurta akı koyabilirsiniz.
Afiyet olsun.