- Kategori
- Türk Mutfağı
Nar Ekşili Misket Köfte

NAR EKŞİLİ MİSKET KÖFTE
Bu gün sizlere İçerenköyde ki restoranımız Zu Zu da müşterilerimize sunduğumuz özel bir lezzetin tarifini vereceğim
Malzemeler
KÖFTESİ İÇİN;
1/2 kg kaburga dana kıyma
1 yumurta
ıslatılmış çeyrek ekmek içi
kıyılmış maydanoz
1 ad. rendelenmiş soğan
1 er tatlı kaşığı tuz, karabiber, pul biber, kimyon
1/2 çay kaşığı karbonat
SEBZELERİ
Küçük küpler halinde doğranmış;
2 ad. patlıcan
1 ad orta boy patates
200 gram doğranmış mntar
1 ad. kırmızı biber
3 ad. yeşil biber
SOSU İÇİN
2 ad doğranmış domatres
2 ad. rendelenmiş domates
2 ad. rendelenmiş sarımsak
1 yemek kaşığı salça
1 yemek kaşığı toz şeker
2 yemek kaşığı nar ekşisi
1 yemek kaşığı sumak
HAZIRLANMASI
Köfte malzemelerini derin bir kabın içinde iyice yoğurup iri misket köfteler yapalım ve yağda kızartalım
Biberler ve mantar hariç sebzelerini de aynı yağın içinde ayrı ayrı kızartalım
1 yemek kaşığı ntereyağını tavada eriterek sarımsağı sote edip, mantarı ekleyerek kızarana kadar kavuralım.kıyılmış biberleri ilave ederek çevirelim. Domates, ve domates rendesini ilave ederek sote edelim. şeker nar ekşisi ve sumağı ilave ederek karıştıralım ve ateşten alalım.
kızarttığımız sebzeri borcama yayalım.
üstüne köfteleri yerleştirip sosunu dökerek 10 dakika kadar 180 derece fırında pişirelim.
Çok özel ve değişik muhteşem bir lezzet.
Afiyet olsun