- Kategori
- Yemek - Mutfak
Patlıcanlı Lazanya

3 adet bostan patlıcanın kabuklarını soyup uzunlamasına dilimleyelim ve ızgara tavasında alt üst ızgara yapalım.
Fazla katı olmayacak bir beşamel sosu hazırlayalım.
2 adet kıyılmış soğanı 1 yemek kaşığı yağ ile kavuralım. 250 gram kıyma,kıyılmış biber ilave ederek sote edelim. 1 yemek kaşığı salça, 2 rendelenmiş domates, 1 su bardağı ılık su, ve tuz, karabiber ilava ederek pişirelim.
Fırın borcamına beşamel sosun yarısını yayalım.
üstüne pişirmeden lazanya dizelim.
patlıcanların yarısını dizelim
kıyma harcının yarısını dökelim.
rendelenmiş kaşar serpelim.
Bir sıra daha lazanya ve beşamel sosun kalanını dökelim.
kalan patlıcanları, kıyma harcını, ve bolca kaşar rendesi serperek 180 derece ısıtılmış fırında üstü kızarana kadar pişirelim.
Afiyet olsun