- Kategori
- Türk Mutfağı
Kuzu kapama

KUZU KAPAMA
Malzemeler
1 kg kemikli kuzu eti
5 sap uzun kesilmiş taze soğan
3 ad orta boy haka doğranmış kuru soğan
1 ad orta boy marul
2 ad iri doğranmış havuç
yarım demet dereotu
3 ad defne yaprağı
2 su bardağı yoğurt
2 yumurta sarısı
1 yemek kaşığı un
tuz
karabiber varsa tane karabiber
HAZIRLANMASI
Tavada etleri kızartalım ve bir tencereye alıp,baratları ekleyerek harlı ateşte 2 dk. kadar daha kavuralım. 4 bardak sıcak su ekleyip kapağını kapatın ve etleri yarım saat pişirelim
Halka şeklinde doğranan kuru soğanlarıvarsa bakır tencerenin tabanına yaalım.
İri doğradığımız tyeşilliklern yarısını ve havucu kuru soğanların üzerine yayalım.
Pişen etleri yeşilliklerin üzerine alıp,geri kalanları da etlerin üzerine kapatalım..
Yoğurt un ve yumurta sarılarını bir kapta 2 bardak haşladığımız et suyu ile çırparak yemeğimizin üzerie yayalım. bir miktar daha tuz ve karabiber serpip, tencerenin kapağını kapayp, 40 dk kadar orta ateşte pişirelim.
Afiyet olsun