Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Ekim '15

 
Kategori
Türk Mutfağı
 

Kuzu kapama

Kuzu kapama
 

KUZU KAPAMA


Malzemeler

1 kg kemikli kuzu eti

5 sap uzun kesilmiş taze soğan 

3 ad orta boy haka doğranmış kuru soğan

1 ad orta boy marul

2 ad iri doğranmış havuç

yarım demet dereotu

3 ad defne yaprağı

2 su bardağı yoğurt

2 yumurta sarısı

1 yemek kaşığı un

tuz

karabiber varsa tane karabiber

 

HAZIRLANMASI

Tavada etleri kızartalım ve bir tencereye alıp,baratları ekleyerek harlı ateşte 2 dk. kadar daha kavuralım. 4 bardak sıcak su ekleyip kapağını kapatın ve etleri yarım saat pişirelim

Halka şeklinde doğranan kuru soğanlarıvarsa bakır  tencerenin tabanına yaalım.

İri doğradığımız tyeşilliklern yarısını ve havucu kuru soğanların üzerine yayalım.

Pişen etleri yeşilliklerin üzerine alıp,geri kalanları da etlerin üzerine kapatalım..

Yoğurt un ve yumurta sarılarını bir kapta 2 bardak haşladığımız et suyu ile çırparak  yemeğimizin üzerie yayalım. bir miktar daha  tuz ve karabiber serpip, tencerenin kapağını kapayp, 40 dk kadar orta ateşte pişirelim.

Afiyet olsun

 
Toplam blog
: 405
: 2124
Kayıt tarihi
: 30.11.07
 
 

1952 Ankara doğumluyum. Blog sayfam, sevgiye, saygıya, önem veren erdemli kişilerin buluşma mekanı o..