Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Mayıs '14

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Kim için yaşıyorsunuz?

Kim için yaşıyorsunuz?
 

Kim için yaşıyorsunuz?


Bir hayal görüyorsunuz yıllardır. Doğdunuz, en iyi okullarda okudunuz, en iyi para kazandıran işte çalışmaya başladınız. Evlendiniz ,çocuklarınız oldu, emekli oldunuz, torunlarınıza bakmaya başladınız. Sonra da bu hayattan göçüp gittiniz. Peki bütün bu şeylerin hangisi mutlu etti sizi? Hangisinde mutlu anlarınız oldu, hangisini sevmesenizde yaptınız, hangisi hayatınızı bir cehenneme çevirdi ve bütün bu soruların sonunda gerçekten istediğiniz hayatı yaşadınız mı?

En son soruya dürüstçe cevap veren pek çok kişinin cevabı çoğu zaman hayır, koca bir hayır. O zaman neden yaşamadın diye sormak için çok mu geç sizce? Ya da neden yaşamaya başlamıyorsun diye. Seni engelleyen ne? Toplum mu? Din mi? Ailen mi? Kültür mü? Maddi imkansızlıklar mı? Zaman mı? Daha istediğin kadar bahane yazabilirsiniz buraya ve bu liste sayfalarca, günlerce uzar gider.

Aslında sorun, engellediğini düşündüğünüz şeylerden ziyade sizsiniz. Evet bir toplum içerisinde yaşıyoruz, evet dinin ve kültürün getirdiği bir takım kurallar var, evet aileniz bazı şeyleri yapmanızı istemiyor, paranız yok vb.

Hadi biraz geçmişe gidelim, kiminiz için 20 kiminiz için 30-40 yıl öncesine, hani şu istediğiniz şeyleri yapabildiğiniz çocukluk zamanlarınıza. O zamanlarda ebeveynleriniz sizi çeşitli tehditlerden korumak için sürekli uğraşıp duruyorlardı ama siz ne yapıp edip istediğiniz şeye ulaşıyordunuz. Çünkü gerçekten merak ediyor ve istiyordunuz, belki bazınız çok sıcaktan kaçmayı sobaya dokununca öğrendi ya da elektrikle oynamamayı ufak bir elektrik çarpması sonucunda öğrendi ve en güzeli asla unutmayacağınız iyi yada kötü dersler aldınız. Şimdiyse her şeyi, ebeveyniniz yerine geçen toplumun ya da çeşitli kuralların öğretmesini kabul ediyorsunuz, doğruluğunu sorgulamadan. Çünkü topluma göre yaşarsam onları mutlu ederim ve bende mutlu olurum. Emin misiniz?

Ya gerçekten yaşamayı isterseniz, gerçekleştirmek hayaliyle yanıp tutuştuğunuz şeyleri gerçekleştirmek için harekete geçerseniz ne olur? Zaman mı kaybedersiniz? Para mı? Unvan mı? Ya kazanacaklarınız? Gerçekten istediğiniz şeyi yapmanın hazzını hayatınızda kaç defa yaşadınız? Ve öyle ya da böyle sebepler yüzünden yaşayamadıklarınız için kaç kere pişman oldunuz? İstediğiniz gibi yaşayabileceğiniz kaç tane daha ömrünüz var?

Daha ne bekliyorsunuz? Hadi bir adım atın yaşama; yarın değil, 1 saat sonra değil, tam şu anda. Unutmayın kaybettiğiniz her saniye hayatınızdan gidiyor,

İstediğiniz mutluluk, başarı, sevgi sizin adım atmanızı bekliyor

Yeni yolculuğunuzda başarılar

Sevgiyle kalın…

Profesyonel Koç Bahadır Cesur

www.bahadircesur.com 

 
Toplam blog
: 20
: 532
Kayıt tarihi
: 09.01.07
 
 

Uluslararası Koçluk Derneği (IAC) onaylı profesyonel yaşam koçu sertifikasına, Uluslararası Koçlu..