Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Kasım '12

 
Kategori
Güncel
 

Kimin için aç kalıyorsunuz?

Kimin için aç kalıyorsunuz?
 

Her karanlıkta bir aydınlık vardır.


Sevgili aydınlarımız, Aydın yazarlarıımız. Açlık grevine son verilsin diye meydanlatda bulunmanız çok güzel, harika. Bu gençler kime, neye hizmet etmektedir, soruyorum. Atalarımızın hediyesi  vatanı bölüp  parçalamak, dahası terör eylemlerini mazur gösterip genç insanlara "Haydi dağlara! sadece canınız var." diyenlere mi hizmet ediyorsunuız. Dağlardaki gençler, sizleri can alıp, can verir, duruma getirenlere hizmet ediyorsunuz.

Cezaevindeki insanlar, kendiniz için ne istediniz bu hayattan? Bırakın adı Bölücübaşı olan bir insandan medet ummayı. Söz ettiğimiz insanın cezaevi şartları iyileştirilsin diye, sizler onun yolunda şimdi de cezaevinde mi öleceksiniz? Size kim teşekkür ediyor?

Bu vatan için ölenler hain emellere dur dediler. Bizler sözlerimizle dur diyeceğiz elbette!

Ey Aydınlar! Sokaklardaki gösterileri desteklemek yerine Hakkarili, Şırnaklı bir çocuğa sahip çıktınız  mı? Sayın baylar, bayanlar. Bu vatan İstanbul'dan ibaret değildir. Bütün bunları söylemek sivil toplumu önemsememek değildir. Sivil toplum o kadar önemli ki bizler çok önemsiyoruz. Ateşin yolunu açmış bir teröristi tabi ki desteklemiyoruz. Bu ülkede henüz sizin gibi tuzu kuru  olmayanlar var. İstanbul'dan başka başka şehirler var, insanlar var. Hala kendi hayatlarının kıymetsizliğini, başka birini kıymetlendirmek için kullanılan insanlar var. Bölücübaşı kendisi yiyor içiyor başkaları onun için ölüyor. Bu nasıl standart başkaları  onun için ölüyor.

Biz birbirimize her bir bireyimize şunu anlatmalıyız. Siz artık kölelikten önce sizi o şekilde görüp köle gibi davranmanızı emredenlere karşı çıkın birey olun. Biz varız diyin. Dağlarda kimse sesinizi duymaz. Bizim ülkemize bu kadar insan sığınırken sizler bu ülkenin önce kıymetini bilin. Kardeşi kardeşe kırdırmayın.

Hey aydınlar! şehir şehir gezip insan haklarını anlatın, birey olmanın önemini  konferanslarda anlatın. Bırakın  ötekileştirmeyi, bölmeyi. İstanbul'dan biraz çıkın. Başka şehirlerde hiçdeğilse bir gece kalın. Politik saçmalıkların çocuklaın, mahkumların üzerinde rant sağlamasına razı olamayın. Bu vatanı yolda bulmadık, bu vatanı yıllarca acılar ve ölümlerle uğraştıran bir insandan söz ediyoruz.

Ey mahkumlar! Siz kendiniz için önemlisiniz. Sizin sırtınızdan fayda sağlayanlara hizmet  etmeyi bırakın. Bunlarla yorulmak yerine gül gibi ovalarda, yemyeşil dağlarımızda işimizle aşımızla uğraşalım.

Hayattan vazgeçmeme sebeplerimiz olsun, ailemiz olsun, sevdiklerimiz olsun, doğduğumuz bu topraklar hepimizin.

 
Toplam blog
: 259
: 442
Kayıt tarihi
: 23.04.09
 
 

Merhaba ben Manolya. Edirne doğumluyum. Eğitim'e hizmet ediyorum ve bu yolun gönüllüsüyüm.Şiir yazma..