Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Kasım '12

 
Kategori
Güncel
 

Geleneksel Cumhuriyet Yemeği Serenlerde yapıldı

Geleneksel Cumhuriyet Yemeği Serenlerde yapıldı
 

BURDUR ADD CUMHURİYET YEMEĞİ


Burdur ADD’nin

Geleneksel Cumhuriyet Yemeği Serenlerde Yapıldı

Atatürkçü Düşünce Derneği Burdur Şubesinin her yıl gerçekleştirdiği geleneksel Cumhuriyet Gecesi ve Birlik-Dayanışma Yemeği Burdurlu Cumhuriyet güçlerini biraraya getirdi. Yemek son yılların en kalabalık ve coşkulu toplumsal eylemi haline geldi. Gecede ADD’liler coşkunca eğlendiler.

Geceye, ADD Burdur Şube Başkanı Kazım Üstünel, Burdur Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya, CHP Burdur Milletvekili Ramazan Kerim Özkan, eski CHP Senatörü Ekrem Kabay, ADD önceki Genel Başkan Yardımcısı Mahmur Çelik, eski Milli Takım Hentbol Antrenörü Rüştü Şahin, ünlü sanatçı Kenan Işık’ın ağabeyi Prof. Dr. Fahri Işık, önceki ve kurucu MAKÜ rektörü Prof. Gökay Yıldız, Bahriye Üçok ve Uğur Mumcu’nun Avukatı Halil Sevinç, Ankara Onkoloji Hastanesi Bölüm Başkanı Uzman Doktor Mehmet Altınok, Isparta’dan ADD üyeleri ve ilçelerin ADD şubeleri üyeleri katıldı.

Bir açış konuşması yapan Başkan Üstünel, “ne kadar hapishanelere doldursalar, yürüyüşlerinin önüne barikatlar kursalar da milletin Atatürk sevgisini yok edemeyecekler” dedi.

Üstünel şu görüşleri ileri sürdü:

Türk Milleti Cumhuriyetinin 89. yıl dönümünü, milli egemenliğine, ulusal birliğine ve vatanın bütünlüğüne ağır saldırıların gerçekleştirildiği koşullarda kutluyor.

Verdiği Kurtuluş Savaşı ile mazlum uluslara örnek olan Türkiye bugün komşumuz Suriye ile haksız bir savaşın eşiğine getirilmiştir.

Ne acıdır ki; Teröristlere gösterilen hoşgörü dün Ankara’da Cumhuriyet için yürüyen aydınlık insanlara gösterilmemiştir.

Habur’dan gelip Türkiye’ye girebilirsin.

Suriye’den gelip Türkiye’ye girebilirsin.

Hatta silah kullanabilirsin.

Bölücü terörün hamisi Barzani’yi şeref konuğu olarak davet edebilirsin, hatta utanmadan “Türkiye seninle gurur duyuyor” diye alkışlatabilirsin.

Ama 80 ilden otobüse binip Ankara’ya Cumhuriyet kutlamasına gidemezsin.

Önceki gün Burdur’dan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına katılmak üzere gece yarısı Ankara’ya yola çıkan yurtsever insanların yolculuğu emniyet görevlerince engellendi.

Gerekçe olarak da İçişlerleri Bakanlığının talimatı gösterildi. Anayasal bir hak olan seyahat özgürlüğünü kısıtlamak

AKP iktidarını ileri demokrasi anlayışı bu olsa gerek.

Polis engeline rağmen bazı arkadaşlarımız Gölhisar’dan, Burdur’dan özel arabaları ile yüz binlerin sel olup aktığı, barikatları yıktığı Ankara buluşmasına katılmayı başardı.

Bu yürekli arkadaşlarımızı huzurunuzda alkışlıyorum. 

29 Ekim’de Burdur’da da çelengimiz koyduk. Düzenlenen yürüyüş ve konser ile Cumhuriyet coşkusu yaşadık.

Unutmamak gerekir ki; milli bayramlar millet olma bilincinin doruğa çıktığı günlerdir.

Millet olma bilinci ancak Atatürk sevgisi ve Cumhuriyetin içeriği boşaltılarak yok edilebilir. Onun için bayram kutlamaları halktan koparmaya çabalıyorlar. Bunu başaramadıkları için korkuyorlar.

Atatürk ve Cumhuriyetten korkmaktadırlar.

Cumhuriyeti silip atmak öyle kolay değil.

Ne kadar onu savunan kurum varsa; yıksalar da,

Ne kadar kavram varsa; silseler de,

Onu savunanları hapishanelere tıksalar da,

Barikatlarla yollarını kesseler de,

Milletimizden Atatürk sevgisini ve Cumhuriyet bilincini yok edemeyeceklerdir.

Bilinmeli ki; Türk Ulusu, Kurtuluş Savaşı ile dün nasıl sömürgeci planları yok etti ise; bugün de yok edebilecek güçtedir.          

29 Ekim de yükselen bu milli bilinç; günü geldiğinde ABD’nin proje görevlisi cumhuriyet yıkıcılarına İngiliz zırhlısıyla kaçan Vahdettin’in kaderini yaşatacaktır.

SEVGİLİ DOSTLAR…

Bugün, Türkiye’mizi yeniden Atatürk Türkiye’si yapma sorumluluğu ile karşı karşıyayız.

Atatürk İlke ve Devrimlerine inanan siyasi partiler başta olmak üzere hepimize büyük sorumluluk düşmektedir. 

Büyük Önder ne diyor? “Umutsuz durum yoktur, Umutsuz insan vardır. Ben hayatım boyunca hiçbir zaman umudumu yitirmedim.”

Atatürkçülük yani Kemalizm; Umuttur…

Atatürkçülük çözümdür. İşin başına geçmektir.

Bu güzel günde Cumhuriyetin Kurucusu, Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere tüm silah arkadaşlarını, şehitlerimizi gazilerimizi şükranla anıyorum.

Cumhuriyet Bayramımız Kutlu Olsun!

Konuşmadan sonra kendisinden önceki şube başkanlarına, ilçe şube başkanlarına, Burdur’a hizmeti geçmiş şahsiyetlere onurluk verildi.

Plaket törenini müteakiben İsmail Bozcu’nun birbirinden güzel ezgileri ve sözleri eşliğinde katılımcılar gönüllerince eğlendiler.

 
Toplam blog
: 510
: 505
Kayıt tarihi
: 04.04.08
 
 

"Cv" Dedikleri Özgeçmişim 1953 yılının karanlık günlerinde Haziran ayının 24. günü, ağaçların mey..