Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Kasım '12

 
Kategori
Siyaset
 

Erman: "AKP acizdir ve yönetememektedir"

Erman: "AKP acizdir ve yönetememektedir"
 

CHP BURDUR İL BAŞKANI SÜLEYMAN ERMAN


CHP İl Başkanı Süleyman Erman bir basın toplantısı yaparak 29 Ekim eylemlerinin sonuçları kapsamında açıklamalarda bulundu. Başbakan Erdoğan’ın Ankara’da Türk bayrağı ile dolaşmanın kolaylığımdan bahsedere “Hakkâri’de dolaş bakalım da görelim derken acizliğini itiraf etti” dedi.

CHP Burdur İl Başkanı Süleyman Erman parti binasında bir basın açıklaması yaparak ülkede ve Burdur’da Cumhuriyet Bayramı halk kutlamaları hakkına değindi, katkı koyanlara teşekkür ederek Başbakan’a yüklendi: “Başbakan CHP Genel Başkanına atfen söylediği Ankara da Türk bayrakları ile yürümek kolay Hakkâri’de yürüsene kolaysa diyerek acizliğini göstermiş olmasıdır.” dedi.

Erman’ın basın açıklaması şöyledir:

AKP iktidarı ve zihniyetinin temsilcileri tarafından yasaklanan, engellenen, barikatlarla çevrilen Cumhuriyet Bayramı kutlamaları Türk Halkının sağduyusu arzusu ve direnişi ile bir şölen havasında Edirne’den, Karsa Hakkâri’den İzmir’e Trabzon’dan Burdur a ülkenin her bölgesinde coşku ile mutluluk ile kutlanmıştır.

Her türlü engeller, barikatlar aşılmış milyonlar Atasına ve cumhuriyetine sahip çıkmıştır.          

İlimizde de tarihi bir gün yaşanmış beş bin kişiden fazla bir topluluk Cumhuriyet Yürüyüşüne katılarak hep bir ağızdan Mustafa Kemalin askerleriyiz diyerek haykırmıştır.

İlimiz de kutladığımız Cumhuriyet Bayramı etkinliklerine destek veren başta sivil toplum örgütlerimize, sendikalarımıza yediden yetmiş yediye tüm Burdur halkına şükranlarımızı sunuyoruz.

Unutulmamalıdır ki Cumhuriyet ve Cumhuriyet Bayramlarını yaşatmak korumak ve kollamak tüm Türk halkının en asli görevidir.

Birçok ilde yaşanan arbedeye karşı ilimiz de başta Sayın Valimiz olmak üzere Emniyet mensuplarımıza da göstermiş oldukları anlayış hassasiyet ve hoşgörü nedeni ile de ayrıca teşekkür etmek istiyorum.

Burdur kutladığı cumhuriyet bayramı etkinlikleri ile Türkiye ye örnek teşkil etmiştir.

Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri halk ile emniyet mensubu dayanışması içerisinde nasıl kutlanacağını huzur için de mutluluk için de kimsenin zarar görmediği bir ortamda nasıl bir dayanışma gösterileceğini de tüm Türkiye ye göstermiş olduk.

Burdur da böylesine bir ortam yaşanırken Ankara kutlamaları ise tam bir trajedi olmuştur.

Sayın Başbakanın ve içişleri bakanının günler öncesinden başlayan yasakçı engelleyici ve tehdit içeren çıkışları halkı daha da öfkelendirmiş ve Türkiye Cumhuriyetinin Polisi ile halk karşı karşıya getirilmiştir.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başta olmak üzere yetmişten fazla milletvekilimiz halkımız ile birlikte alanda hazır bulunmuş barikatların açılması için yoğun bir uğraş vermişlerdir.

Zaman zaman milletvekillerimiz polis tarafından şiddet uygulanmış tartaklanmış biber gazı sıkılmış olmasına karşı milletvekillerimizin onurlu ve dik duruşu ile barikatlar açılmak zorunda kalmıştır.

Halkımıza ve milletvekillerimize uygulanan bu hukuksuz çağdışı yasakçı zihniyeti şiddetle kınıyoruz.

Değerli dostlar

Bugün Suriye de Beşer Esad’ı halkına zulmetmekle zalimce davranmakla şiddet uygulamakla suçlayan Sayın Başbakan 29 Ekim de Ankara da ve bir çok ilde vatandaşına zulmeden şiddet uygulayan zalimce yaklaşan bir tavırla Türk tarihine geçmiştir.

Olayların daha fazla büyümesini engellemeye çalışan Cumhurbaşkanına da tepki göstermiş çift başlı yönetim ile ülke bir yere varamaz diyerek içinde sakladığı

Başkanlık hayalini de bu vesile ile ortaya çıkarmıştır.

Alma zalimin ahını çıkar aheste aheste diye bir atasözümüz vardır

Keser döner sap döner bir gün gelir hesap döner

Elbet bir gün gelecek bu devran dönecek AKP halka hesap verecek

Bir diğer konu ise Sayın Başbakanın CHP Genel Başkanına atfen söylediği Ankara da Türk bayrakları ile yürümek kolay Hakkâri’de yürüsene kolaysa diyerek acizliğini göstermiş olmasıdır. Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı olarak Türkiye sınırları içerisinde bulunan bir ilimizi hedef göstererek Türk Bayrakları ile yürümenin zorluğunu ifade edebiliyorsa bu ifade ülkeyi yöneten AKP iktidarının acizliğini ve artık ülkeyi yönetemediğinin kontrol edemediğinin en bariz şeklidir.

Bu vatan uğruna bu topraklar uğruna tarih boyu kan döken kan akıtan kefen giymeye bile fırsatı olmadan toprakla buluşan canını feda eden milyonlarca Mehmetçiğin kemiklerini sızlatmıştır.

Değerli yol arkadaşlarım

29 Ekim Türkiye ve ilimiz açısından sonun başlangıcı olmuştur.

Çoban ateşinin yakıldığı

Ülkemizi bu hale getirenlerden hesap sorma vaktinin geldiğinin başlangıcıdır

Çoban Ateşi yakılmıştır

Bir olacağız birlik olacağız

İster 2013 olsun ister 2014 olsun önce yerelde sonra genel de Ülkeyi Bu AKP karanlığından hep birlikte kurtaracağız

Ekeriz ekin oluruz eziliriz un oluruz bir gider bin oluruz

Baskılar tehditler korkular bizi yıldıramayacak

Durmayacağız, korkmayacağız mücadeleden asla vazgeçmeyeceğiz.

Önümüzdeki dönem yerel de Burdur'da

Altıoklu bayrağı burçlara dikeceğiz

Saygılarımla

 
Toplam blog
: 510
: 505
Kayıt tarihi
: 04.04.08
 
 

"Cv" Dedikleri Özgeçmişim 1953 yılının karanlık günlerinde Haziran ayının 24. günü, ağaçların mey..