Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Ekim '12

 
Kategori
Doğal Tedaviler
 

Kırışıklıkları tarihe gömeceğiz !

Kırışıklıkları tarihe gömeceğiz !
 

45 gün askıda kalacak


Sabah saatlerinde, iki komşumla beraber fenere doğru yürüyüş yapıp geldik. Yolumuza çıkan at kestanelerini de, kulaktan dolma bilgiler ışığında bir bir topladık...
Cilde, basura iyi geliyormuş... Dolap içlerindeki güveyi ve rutubeti de önlüyormuş...
Kabuklu olanları da bakırdan yapılmış eski bir sabunluğa koydum (kaynanamdan kalma)... evdeki kötü enerjiyi alıyormuş;))

''Mademki topladık, bir işe yarasın ''dedim ve internette at kestanesinin faydalarını arayıp buldum. Karşıma nasıl yapılacağı da çıkınca kolları sıvayıp, bir güzel uyguladım.
Kasım 25 te olay tamam... kırışıklıkları tarihe gömeceğiz !

Evde üç bayan olunca, şişeyi de biraz büyük tutdum.

At Kestanesinin Bilinen Faydaları:

Özellikle kadınların daha genç görünmek için ilgi gösterdiği kırışık giderici kremlerde ana etken madde olarak atkestanesi kullanılıyor. Ciltteki genişlemiş gözenekleri kapatıyor, yüzdeki kırmızı görünen kılcal damarları yok ediyor. Bu özellikler atkestanesinin damar büzücü oluşundan kaynaklanıyor .

Günümüzde birçok botox etkisi yapan krem, vücut bakım ürünü ve sıkıştırıcılarda atkestanesi bulunuyor. Romatizmal ağrılar, kas ağrıları, saç dökülmesi, yüzdeki güneş lekeleri, damar ağrıları ve göğüslerin toparlanmasında son derece etkili olan atkestanesi, hemoroit tedavisinde kullanılır; bacaklardaki variste dolaşımı düzenler, ağrıları dindirir, gevşemiş boyun derisini sıkıştırır.

Evde at kestanesi yağı yapmak için sonbaharda olgunlaşan tohumlar kabuğundan çıkarılıp rendelenir. Bir kavanozun üçte biri at kestanesi ile doldurulur, geri kalanına saf sızma zeytinyağı konulur ve kızgın güneşte 45 gün bekletilir. Her akşam çalkalanır. Daha sonra süzülür, bir cam şişeye doldurulup serin yerde saklanır. İhtiyaç hissedilen her durumda şikayet edilen tüm vücut bölgelerinde bu yağ rahatlıkla kullanılabilir. Göz çevresi kırışıkları, kılcal damar çatlamaları ve gevşemiş boyun derisinin düzeltilmesi için her akşam yatmadan birkaç damla yağ ile yüze ve boyuna masaj yapmak faydalıdır.

Vücuttaki deri çatlaklarına ve varislere aynı şekilde muntazam olarak kullanıldığı zaman şikayetler ortadan kalkacaktır. At kestanesinden losyon hazırlamak için ise 4-5 tane atkestanesini rendeleyin. 2 tane atkestanesi yaprağı ile birlikte 2 su bardağı suyun içinde bir taşım kaynatın. 15-20 dakika demlendirin, soğuduktan sonra süzün. Hazırlanan losyon, ödem yapmış ayak ve bacaklarda, ağrıyac eklemlerde rahatlıkla kullanılabilir.

At Kestanesi Kırışıklıkların Düşmanı. Atkestanesi cilt sağlığına yönelik kullanımıyla bilinmektedir. Kırışıklık giderici kremlerde yeralmaktadır. Atkestanesi bitkisiyle üretilen yağ ve kremler çeşitli cilt proplemlerinde kullanılmaktadır.

Bu bitkinin damar büzücü etkisi vardır. Ciltte oluşan genişlemiş gözenekleri kapatır.

Atkestanesi kozmetik alanda botox etkisi gösteren krem, vücut bakım ürünlerinde sıklıkla kullanılmaktadır.

Bacaklarda görülen variste dolaşımı düzenleyici ve ağrıları azaltıcı etki gösterir.

Basura yönelik de kullanılır. Damar esnekliğini arttıran bu bitkinin içinde aescin adlı kılcal damar kanamalarını durduran bir bitkisel enzim yeralmaktadır.

Varis sorunlarında kompresyon çorapları kadar etkili olur.

Almanya Sağlık Bakanlığının bitkisel preparatların hazırlanması ve ruhsatlandırılmasından sorumlu E Komisyonu bu bitkinin varislerde kullanılabileceğini belirtmiştir.

http://www.atkestanesi.gen.tr/at-kestanesi-faydalari.html
 

 
Toplam blog
: 285
: 1333
Kayıt tarihi
: 09.12.06
 
 

Zonguldak doğumluyum. AÖF Mezunu olup, üç çocuk annesiyim. İki de torunum var. Şiir, doğa yürüyüş..