- Kategori
- Doğal Tedaviler
- Okunma Sayısı
- 7703
Töngel

TÖNGEL
Sonbahar Meyvesidir Yöremizde yaygın olarak bulunur. Küçük kahverengi, susuz bir meyvedir, buruk bir tadı vardır, bilhassa olmuşları tercih edilir bu yüzden biraz bekletilip (hemen hemen çürütülüp) yenir.
Olgunlaştıktan sonra yenmesi gereken meyve, B vitaminleri ve çeşitli madeni maddeler içerir. İnce kalın bağırsağı güçlendirdiği biliniyor. Muşmula meyvesinin faydaları;
Töngel de B vitaminleri ve çeşitli madeni maddeler vardır. Bunlarla ince ve kalın bağırsağı kuvvetlendirir ve düzenli çalışmasını sağlar.
Halk hekimliğinde, dizanteri ve kolit gibi bağırsak hastalıklarında peklik verici ve düzenleyici olarak kullanılır.
İnce bağırsak iltihabı, ishal ve dizanteride çok fayda verir. Yarım litre suya 100 gram parçalanmış meyve konur, 15 dakika kadar kaynatılır,
Önerilerine Ekle Beğendiğiniz blogları önerin, herkes okusun.

Günaydın, bilgilendirici paylaşımınıza teşekkürler.İstanbul'da pazarda satıcılar, genç bir bayan geçerken: "küçük hanım döngel", yaşlı bayan geçerken: "hanımefendi muşmula " diye bağırıyorlardı.Özellikle dikkat ettim.Sağlıklı mutlu yaşam dileklerimle.NAHİDE ÇELEBİ
NAHİDE ÇELEBİ 04.10.2012 7:19- Cevap :
- Nahide Hanım,yorumunuza çok teşekkür ederim saygılarımla... 05.10.2012 11:01