Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Temmuz '15

 
Kategori
Genel Sağlık
 

Kısırlık ve Tüp Bebek tedavileri döneminde sizi iyi hissettirecek 4 öneri

Kısırlık ve Tüp Bebek tedavileri döneminde sizi iyi hissettirecek 4 öneri
 

Hobileriniz sıkıntılarınızı unutmanın yanısıra size yepyeni ufuklar açabilir


Kısırlık Sorunu Yalnız sizin sorununuz değil onu paylaşın 

Kısırlık sorunu yaşıyorsanız çevrenizden bazen izole edilmiş duygusu yaşayabilirsiniz. Aslında elbette tek başına değilsinizdir ama bir çok zaman kendinizi bu dünya da yapayalnız hissedersiniz  
Milyonlarca kişi aynı sorunu yaşamaktadır. Yani dünyada sizin gibi kısırlık sorunu yaşayan benzersiz milyonlarca insan var. Bu sizi hala yapayalnız hissettiriyor mu bilemiyorum. Dünya Sağlık Örgütünün verilerine göre 2006 ila 2010 yılları arasında 6.7 milyon kadının azalmış yumurta rezervi ve artık çocuk sahibi olamayacak derecede ileri kısırlık sorunu olduğu belirtilmiş. 8 milyona yakın kadının da yaşamlarının bir döneminde mutlaka doğurganlık ilaçları kullandığı açıklanmış.
Size gözünüzde canlandırması için bir fikir vermek istersem. Türkiye’nin en büyük stadyumu olan  Atatürk Olimpiyat Stadyumu, 76.092 kişi alıyor onlardan 99 tanesinin tamamının dolu olduğunu düşünün. Bir başka bir deyişle İstanbul nüfusunun yarısı bu sorundan muzdarip.

Sizin için doğru olabilecek doktorla hemen karşılaşamayabilirsiniz. Ama ümidinizi yitirmeyin. Bir defa bulduğunuzda o bebeğiniz oluncaya kadar sizin yanınızda olacak. Kısırlık yalnız başına verilebilecek bir mücadele değildir.

Kendinizi daha az yalnız hissetmek için bir çok yol var. Ve Bunları mutlaka denemelisiniz. Eğer paylaşmak istiyorsanız tabi ki  gene bir çok yol var.

1.Bu dönemde gerçek dostlarınızı bulacaksınız

Bu dönemde gerçek arkadaşlarınızı bulacaksınız. Etrafınızdaki duyarsız gereksiz kişilerden kurtulmanın da rahatlığını yaşayacaksınız. Onlar da kısırlık sorunu yaşamış olabilirler yada hiç bu konudan haberleri olmayabilir ama gerçek bir dostlukla rahatça içinizi dökebileceğiniz, sizi yargılamayacak, öfke nöbetlerinizi dindirmenize yardımcı olacak içinizi döküp rahatlayabileceğiniz kişiler olacak.

2.Ailenizi dışlamayın sizi anlayacak birini mutlaka bulabilirsiniz.
Ailenizde de sizi tam olarak anlayamayan ama gerçek anlamda yanınızda olmak isteyen bir aile ferdi mutlaka vardır. Neden nasıl ve ne şekilde yardımcı olabileceğini mutlaka bilemiyordur. Onlardan nasıl destek istediğinizi açık yüreklilikle belirtin. Siz duygularınızı içtenlikle ifade ettiğinizde yanınızda olacaklarına emin olabilirsiniz.

3.İnternet Destek Gruplarını bulun ve Katılın Yalnızlığınız yok olacak.
İnternette kısırlık ve tüp bebek tedavileri ile ilgili birçok forum ve dayanışma grupları var. Bunlara katılıp kendinizden başkalarının hikayelerini okuyabilirsiniz. Sorunlarınızı sizde yazabilir paylaşım yapabilirsiniz. Kendi duygularınızın tek olmadığını birçok insanın aynı duyguları yaşadığını görmek iyi olabilir. Psikolojik olarak duyguları paylaşmak insanın üzüntüsünü hafifletir.. Aynı duyguları menfaat birliği olmaksızın paylaşan insanlar daha güzel ve uzun süreli dostluklar kurarlar Çocuk istiyorum Form 14 yıldır var. Sosyal medyada da tüp bebek tedavileri grubu ve danışma grupları var. Binlerce kadın orada tedavileri paylaşıyor soruyor ve birbirinden cevap alıyorlar. Birbirlerine iyi niyetle cevap veriyorlar tedavilerinde de yalnız bırakmıyorlar. En güzeli birbirlerini tedavilerinde güzel temennilerle başlatıyorlar  sonuçlar da güzel temennilerle  hep birlikte bekleniyor.

3.Bu dönemde hobilerinizi uzmanlık konunuz haline getirin
Özellikle ilgilendiğiniz sizi mutlu edecek bir konu mutlaka vardır. Örgü örmek, tığ işi ,pasta kek yapmak, yemek yapmak, fotoğraf çekmek, bir şeyi biriktirip  koleksiyon yapmak gibi. Bu döneminizde dikkatinizi başka bir yere vermeniz gerçekten önemlidir. Bu nedenle bu hobilerinize özel bir önem vermenizi ve bu konuda uzmanlaşmanızı öneriyoruz. Sosyal medyada bunları sergileyebilirsiniz ,oradan satabilirsiniz, bu konuda yazılar yazabilirsiniz, aynı konuyla ilgili başka blogları takip edip çevrenizi genişletebilirsiniz.  Belki de bu size çok değişiklik ufuklar açabilir hobilerinizden para kazanma şansını bile elde edebilirsiniz. Bu arada tedavilerinizin size eskisi kadar sıkıntı vermediğini hayretle fark edebilirsiniz. Siz farkına varmadan tedaviler su gibi akıp gidebilir.

Tedavi hikayelerinizi bana da yazabilirsiniz.14 yıl önce Çocuk Sahibi olmak isteyenlerin kurduğu Çocuk İstiyorum Dayanışma derneğimizde tedavi görenler ve tedavi sonucu anne baba olmuş bir çok kişinin hikayesini sevgi ve mutlulukla okuma şansını bulabiliyoruz. 

 
Toplam blog
: 4
: 1364
Kayıt tarihi
: 29.01.15
 
 

22 yıl aralıklarla kısırlık tedavisi olduktan sonra sayısız aşılama ve 5 tüp bebek tedavisi sonra..