Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Eylül '14

 
Kategori
Deneme
 

Kıskançlık şüphe, şüphe ise hastalık sebebidir

Kıskançlık şüphe, şüphe ise hastalık sebebidir
 

Hayat bazen verdiklerini almak ister. Öyle ısrar eder ki neredeyse teslim olursun. Direnmek yerine kabul etmek daha kolayına gelir. Vazgeçersin, dersin ki; yeter ki alsın içimde ne varsa yok etsin.

Bıraksalar şüphen ortadan kalksın diye her şeyi yaparsın. Ortada hiçbir şey yokken kurduğun o cümleler gün gelir boğazına düğümlenir. Çünkü bilmezsin hepsinin birer kurmaca olduğunu. Aslında bilirsin de canın acıtmak ister işte. Nedensiz kalp kırdığın yetmezmiş gibi habire devam edersin. Hiçe saymak hoşuna gidercesine saydırırsın. Hayatın sana verdiği o şansı yok etmek için didinir durursun. Ama o, senden onu almak için uğraşır ki zaten. Ver bütün düşlerini onun. Ver ki kendi içinde yaşatsın sevginizi. Çünkü sen her geçen gün şüphenin kurbanı olmaya devam edeceksin. Karşındakinin senin için hiçbir önem arz etmediğini yüzüne vurarcasına yıkmaya devam.

Kıskançsın. Bunu inkar etmiyorsun belki ama hastasın da. İçini yiyip bitiren her neyse, her neyse seni böyle şüpheci kılan bulmak zorundasın. Her anı zehretmeye hiç mi hiç hakkın yok. Düzeltmeye çalışmak yerine bazı şeyleri yok etmeyi tercih ediyorsun. Paylaşılan ortak alanlarınız bile sorgulanır olmuş. Yaptığını doğru diye kabullendirmeye çalıştığın her şey gibi yanlışsın sen de. Oysa isteklerin ve yaptıkların neticesinde komple baştan kurulmalısın. Hep sen doğru değilsin bu hayatta ve öyle çok ki yanlış yanın. Bir insana yapmadığı şeyler için hesap soramazsın. Her gün gittiği yolu sorgulayamazsın. Kendine gösterdiği özeni başkası için yapıyormuş gibi algılayamazsın. Ki o her ne yapıyorsa asla ama asla sana zararı dokunacak bir şey değildir bu bilesin.

Ah o şüphecilik! Allah' ım ne beter bir illetmiş anlamadım gitti. Ömründen ömür gider oldu son zamanlarda onun. Eziyet çektiriyorsun yaptığın meziyetlerden ötürü. Oysa ne çok seviyor seni be! Adın gibi de biliyorsun bunu. Sevgisini sorgulamak yerine yaşasan ya onunla. Kimsede ve hiçbir şeyde gözü yok ki onun. Bir sen ol istiyor senden içeri o kadar. Lakin bütün bu kıskanç tavırların hastalık derecesinde ilerliyor. Korkuyorum ki bir gün tedavisi olmayan bir hal alacak.

Yıllar geçirdiniz beraber. Hem de kaç yıl! Sonra hayatınızı birleştirdiniz ve onun da çok güzel evrelerini yaşarken yeni bir evre girdi devreye. Bütün bu tabuları bıraksan ya. Kafanın baştan aşağı değişime ihtiyacı var. Oysa onun sevgisi öyle büyük ki bunu asla bilemeyeceksin. Toprak altına giren ilk o olacak. Onu öldürense senin şüphen!... 

 
Toplam blog
: 14
: 580
Kayıt tarihi
: 30.12.10
 
 

2010 yılı Turizm ve Seyahat İşletmeciliği 2012 Açıköğretim İşletme mezunu. Yalnız ben bunlardan z..