Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Ağustos '21

 
Kategori
Kitap
 

Kitap Kayıt Firhist Defteri

Halk kütüphanesinden aynısını alıp karıştırmamak için kalın kitaplardan okumaya başlayın. Kayıt yaptığınız defteri yitirirseniz ince kitaplardan okumaya başlayın. Tabi yine kaydederek. Kütüphane demirbaş dizilimi değil de tasnif sistemine göre raflarına konduysa işiniz daha da kolay demektir. 

Diğer yöntem okuduğunuz kitabı tekrar almamak için kitabın baskı tarihine bakmak. Bu yöntem kütüphaneye gelen yeni kitapların hangi demirbaşla başladığı bilinmiyorsa işe yarar. Yeni kitapların hangi demirbaşla başladığını bilirseniz okumadığınız yeni kitapları okuduğunuz eskileri ile karıştırmadan seçebilirsiniz.

Her okuduğunuz kitabı defterinize, kitap adı, yazar adı, ve kaç sayfa olduğu yazılmalı. Daha detaylısı yayınevi, baskı tarihi, demirbaş numarası ve tasnif nosu şeklinde yazabilirsiniz.

Defterinize bunca detay için cetvele ve kaleme ihtiyaç var. Defterinize her bir detay için kalemle cetveli kullanarak yukarıdan aşağıya çizgi çekin. Her bir bloğun üst tarafına tek bir detay yazın. Defteriniz küçük ve taşınabilir olmalı. Çizdiğiniz blok araları kitap adı ve yazar adı için yeterli genişlikte olmalı. Defterinizin her bir sayfasına alfabe harflerini sırayla yazın.

Tuna M. Yaşar

 
Toplam blog
: 235
: 350
Kayıt tarihi
: 14.09.10
 
 

1973 Karabük doğumluyum. Üniversite uluslararası İlişkiler mezunuyum. Arkeoloji ve okültizm ilgi al..