Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Nisan '14

 
Kategori
Projeler
 

Kitap okuyan Çocuklar

Kitap okuyan Çocuklar
 

Çocuğunuza kitap okuma alışkanlığı kazandırmak, onun için yapabileceğiniz en büyük iyiliklerden biri... Kendini ifade edebilen, dünyayı anlamakta zorluk çekmeyen, hayal gücü geniş bir çocuk yetiştirmek istiyorsanız bunun en iyi yolu kitaplara aşinalıktan geçiyor. Kitaplara aşinalık ise okuma yazmayı öğrenmelerinden çok daha önce mümkünse ellerinde bir şey tutmaya başladıkları zamandan itibaren çocuklara kitapları sunmakla ve üşenmeden, yılmadan okumakla mümkün.
 
Size bir projeden bahsedeceğim. Benim bayıldığım ve yakın zamanda da oğlumu da alıp etkinliklerine katılacağım bir projeden…
 
Kitap okuyan çocuklar projesi, çocuklara okuma sevgisini aşılıyor ve unutulan kütüphane alışkanlığının yerelleşmesini ve yaygınlaşmasını hedefliyor. Türkiye’nin her yerinde, yerel belediyeler ile kültür ve eğitim bakanlıkları bünyesinde 0-6 ve 6-12 yaş çocuklar için düzenlenmiş çocuk kütüphanelerinin açılmasını hedefliyor. Tabi şu an sadece Kadıköy’de mevcut. Ne kadar çok talep olursa ve yaygınlaşırsa o kadar çocuk kütüphanesi açılabilir.
 
Ayrıca çocuk kütüphanesi, çocuklarla birlikte ailelerinin de kütüphaneye gitme alışkanlığı edinebilmesi için aile ve çocuk üzerine çeşitli seminerlerin de verileceği bu kütüphaneler, konforlu olarak ısınan, çocuk ihtiyaçlarına cevap veren mekan olarak tasarlanmış.
 
Okuma saati, kukla saati ve drama çalışmalarıyla çocukları aktifleştirerek olan bu kütüphaneler, aynı zamanda ailelerin birbirleri ile tanışabilecekleri, sosyalleşe bilecekleri ortamlar.
Umuyoruz ki hızla dijitalleşen dünyamızda, çocuklarımız kütüphaneye gitme ve paylaşma alışkanlığını küçük yaşta öğrenirler; ve apartman dairesine sıkışan bir çocukluktan ziyade interaktif ve sosyal bir çocukluk dönemi geçirirler.
 
Sizde bu projeye destek vermek ya da katılmak istiyorsanız; bilgi@kitapokuyancocuklar.orghttp://kitapokuyancocuklar.org/
www.facebook.com/KitapOkuyanCocuklarAdreslerinden iletişime geçebilirsiniz.
 
Unutmayalım ki; çocuklar yetişkinler gibi konuşamadıkları ya da hareket edemedikleri hatta bazen çorbayı dökmeden yiyemedikleri için gelişmemiş ya da yeteneksiz değillerdir. Çocuklar akıllıdır ve geleceğimizdir. Çocuklar bizim aynamızdır; kendilerine verilen değeri anlar ve değer vermeyi öğrenir.
 
Yurt dışında farklı ülkelerde çok yaygın olan bu projeyi bizim çocuklarımızda hak ediyor.
 
 
Toplam blog
: 68
: 2103
Kayıt tarihi
: 20.01.14
 
 

Merhabalar,  Çocuk yaşlarda hissetmiş olduğum ve bastırdığım hislerim 2016 'da Theta Healing eğit..