Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Şubat '07

 
Kategori
Doğal Hayat / Çevre
 

Kıyamet beşiği (kablosuz tehdit)

Kıyamet beşiği (kablosuz tehdit)
 

Dünyayı yörüngesinden çıkarabilecek bir tehdit: Kıyamet Beşiği.

Aşağıda okuyacaklarınız kendi düşüncem olup, bilimsel olarak desteklenmediği müddetçe bir kıyamet jimnastiği olarak düşünülmesinde fayda vardır:

Su buharı ve manyetik alanla çevrili bir yerde (yani dünyanın kendisinde) cep telefonları ile baz istasyonlarının bir birleri arasında haberleşmesinin, radyo ve televizyon vericilerinin dalgalarının, uzaktan kumandaların ve kablosuz iletişim imkanlarının yaratabileceği bir etki: Kıyamet Beşiği.

Ne oluyor ve ne olabilir?

Cep telefonları ve baz istasyonları, artık mikro dalga boyutuna çıkmış olan dalga boyları ve saniyede milyonlarca ve milyarlarca titreşim frekansı ile polar yapıdaki su ve su buharını titreştiriyorlar. Yukarıda sayılan diğer cihazlar da buna katkıda bulunuyor.

Bu titreşimle su ve buharı ısınıyor ve ayrıca titreşimden dolayı yüzey alanı daraldığı için içinde barındırdığı gizli ısıyı da ortama vererek çift taraflı bir ısınmaya sebep oluyor.

Ortamın ısınması dünyanın manyetik alanını zayıflatıyor ve zayıflayan manyetik alan hem bölgedeki canlıların sağlığına olumsuz etki yaparken hem de dünyanın yörüngeden çıkmasına sebep olabilecek bir tehdidi içinde barındırıyor.

Öncelikle suyun gizli ısısının gücünü anlamak için kısaca şunu söylemek mümkün: Kasırgaların bel kemiği suyun gizli ısısıdır. Dünyayı alarma geçiren, milyonlarca insanı etkileyen ve ortaya çıktığı bölgede küçük bir kıyamet yaratan işte bu gizli ısının gücüdür.

Dünyanın manyetik alanı ise yaşamı etkiler. Dünyayı saran manyetik kuşak dünyayı pek çok tehditten korur.

Peki, polar yapıdaki su ve buharı, cep telefonları ve baz istasyonlarının ve yukarıda bahsi geçen diğer iletişim araçlarının sürekli sinyalleri dolayısı ile titreşirken ve hem ısınır ve hem de çevreyi ısıtırken manyetik alanın dengesini bozarsa?

Dünyayı yörüngede tutan ip manyetik alandır. Bu ip zayıfladığı zaman yörünge hareketi de bozulur. Ve zayıflayan manyetik alan aynı zamanda diğer gezegenlere yaklaşmamızı yada onların bize yaklaşmasını engelleyen durumu da ortadan kaldırmaya başlar. Dolayısı ile manyetik alanlarda meydana gelecek doğal olmayan değişmeler, beklenenden çok önce bazı sıkıntıların baş göstermesine neden olabilir.

Kıyamet Beşiği terimini, cep telefonları ile baz istasyonları, radyo ve televizyon vericileri ve her tür kablosuz iletişim teknolojileri arasında sürekli gidip gelen sinyalleri beşiğe benzettiğim için kullandım. Cep telefonları ve baz istasyonlarına ağırlık verme sebebim ise artan sayıları ve kullanım sıklığı ile artık dünyanın hemen her köşesinde var olmalarıdır.

Ertuğrul Şahin
Turizm Araştırmacısı ve Yazar

 
Toplam blog
: 73
: 614
Kayıt tarihi
: 07.02.07
 
 

Ertuğrul Şahin, 1968 Mersin doğumlu. Karadenizli. Çukurova Üniversitesi, İktisadi ve İdari Biliml..