Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Ağustos '12

 
Kategori
Dünya
 

Kıyamete son kala!

Kıyamete son kala!
 

Resim: İnternetten alıntı


Ortalık hiç tekin değil arkadaşlar. Emperyalist bir savaşın tam ortasına çekilmeye, maşa olarak başrolde oynatılmaya çalışıyoruz. Dünden buyana ülkelerarası yapılan tüm açıklamaları ve bu karışıklıktan nemalanmaya çalışan PKK terör örgütünün elebaşsısı Karayılan’ın ve bazı BDP milletvekillerinin çizmeyi çoktan aşan provokatif açıklamalarını üst üste koyduğunuz zaman kıyametin çok yakın olduğunu görmek için müneccim olmaya gerek yok diye düşünüyorum.

Sıralamaya çalışayım

İran'ın, Suriye'ye askeri müdahalede bulunmaması için Türkiye'yi 'sertçe' uyardığı iddia edildi.

Şam'daki Beşar Esad rejimine yakın El-Vatan gazetesinin iddiasına göre, Tahran, Ankara'ya, "oyun sahasında ne yaptığın konusunda dikkatli ol" şeklinde kuvvetli uyarılarda bulundu. Gazete, bu iddialarını kimliğini belirtmediği bir Arap diplomata dayandırdı

http://www.haberciniz.biz/iran-turkiyeyi-sert-uyardi-1566912h.htm

Annan pes etti!

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Ban Ki-mun Kofi Annan'ın Suriye özel temsilciliği görevini bıraktığını açıkladı.

http://dunya.milliyet.com.tr/annan-pes-etti-/dunya/dunyadetay/02.08.2012/1575490/default.htm

Erdoğan çok hevesli ama Amerika’nın çekinceleri var

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Patrick Ventrell, Türkiye'nin Suriye sınırındaki askeri hareketliliğine yönelik olarak, 'Türkiye'nin kendi ulusal güvenlik çıkarlarını anlıyoruz. Ama şu anda (durumu) daha fazla askerileştirmenin ilerlenecek yol olduğunu düşünmüyoruz' dedi.

http://dunya.milliyet.com.tr/abd-turkiye-yi-uyardi-daha-fazla-ileri-gitmeyin-/dunya/dunyadetay/02.08.2012/1575339/default.htm

ABD yönetiminden İran’a yeni yaptırımlar

ABD Başkanı Barack Obama, İran’a karşı yaptırımları sertleştiriyor

http://dunya.milliyet.com.tr/abd-yonetiminden-iran-a-yeni-yaptirimlar/dunya/dunyadetay/02.08.2012/1575067/default.htm

'Davutoğlunu tutuklama hakkımız var!'

Irak Dışişleri Bakanlığı bugün sert bir açıklama yaparak Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun Kerkük’e gidişini eleştirdi. Açıklamada, Davutoğlu’nun ziyaretinin Bağdat’ın bilgisi ve onayı dışında gerçekleştirildiği belirtildi

http://dunya.milliyet.com.tr/-davutoglunu-tutuklama-hakkimiz-var-/dunya/dunyadetay/02.08.2012/1575464/default.htm

Milletvekilinden şok iddia

CHP’li Edipoğlu: Hatay’da elektrikleri keserek, otobüse bindirdikleri teröristleri gece karanlığında Suriye’ye sokuyorlar.

Yayladağı’na gittiler

Türkiye’nin Suriye’ye terörist ihraç ettiğini iddia eden CHP Hatay Milletvekili Mehmet Ali Edipoğlu, şunları söyledi: 20 Temmuz gecesi onlarca otobüs Antakya’nın içinden geçti. Konvoy, Yayladağı istikametine giderken hangi bölgeden geçiyorsa oranın elektrikleri kesildi. Vatandaşlar 30’un üzerinde otobüs saymış.

PYD’yi silahlandırdılar

Edipoğlu, Türkiye’nin terör örgütü PKK’nın Suriye’deki uzantısı PYD’yi de silahlandırdığını öne sürdü. Edipoğlu, “PYD’nin elinde güçlü silahlar var. Demek ki Suriye’ye silah sevkiyatı yapılırken bir kısmını da onlara verdiler. PYD’nin eşbaşkanları, ’Biz kendimizi savunuruz’ gibi net ifadeler kullanıyor” dedi.

http://www.yg.yenicaggazetesi.com.tr/habergoster.php?haber=70935

Sınırı aşan vali

Türkiye-Suriye sınırında hiç beklenmedik bir gelişme yaşandı. Türkiye Cumhuriyeti'nin bir valisi ve bir büyükşehir belediye başkanı, Türk vatandaşlarına kapalı olan Suriye sınır kapısından karşıya geçti. Beşar Esad yönetimindeki ordu birliklerinin elinden çıkıp, Özgür Suriye Ordusu'nun kontrolüne geçmiş sınır kapısından Suriye'ye giren Vali ve Belediye başkanı, burada ÖSO'nun yerel komutanı tarafından karşılandı.

hurriyet.

"Tüm Kürtler Türkiye'ye savaş açar"

PKK lideri ve KCK Yürütme Konseyi Başkanı Murat Karayılan, Şemdinli ve dolaylarında PKK'lılara yapılan operasyonları eleştirerek, Türkiye'nin Suriye'deki Kürt bölgesine olası bir müdahalede bulunması durumunda "Tüm Kürtlerin, Türk devletine savaş açacağı uyarısı"nda bulundu. Şehirlerdeki Kürt gençlerine "hazır olun" çağrısı yapan Karayılan, "Bilinmeli ki böylesi bir durumda tüm Türkiye ve Kuzey Kürdistan keskin bir savaş sahasına dönüşür" dedi.

Terör örgütüne karşı kullanılan dile dikkat!

http://gundem.milliyet.com.tr/-tum-kurtler-turkiye-ye-savas-acar-/gundem/gundemdetay/02.08.2012/1575487/default.htm

'Kürdistan'ı tanıtacağız'

BDP'li vekil Özdal Üçer, Abdullah Öcalan'ın serbest bırakılması için düzenlenen yürüyüşte konuştu

Üçer, çözümün olması için Kürt halkı olarak Abdullah Öcalan ’ın özgürlüğünü istediklerini belirterek, Kürdistan bölgesindeki Kürt hareketlerinin önderinin Öcalan olduğunu söyledi. Üçer " Başbakan Erdoğan Suriye’deki Kürdistan halkını tehdit etmek yerine, Kuzey Kürdistan’da yani Türkiye sınırları içersindeki Kürtlerin haklarını vermeye dönük bir projeler geliştirsin. Erdoğan o denli haddini aşıyor ki, nerdeyse dünyayı tehdit edecek konumda hissediyor kendini.

Konuşana değil, konuşturana bak denir buna!

http://haber.gazetevatan.com/kurdistani-tanitacagiz/468490/9/Haber

ABD'den İran'a yeni yaptırımlar

ABD Başkanı Barack Obama, İran'a yönelik yeni ekonomik yaptırımlar kararı aldı. Yaptırımlar, İran'ın enerji sektörünü ve bazı mali kurumlarını hedef alıyor.

http://haber.mynet.com/abdden-irana-yeni-yaptirimlar-643740-dunya/

ABD'den İran'ı zora sokacak yaptırım paketi

ABD yönetiminin petrol merkezli ekonomik yaptırım paketi, İran'ın varolan yaptırımları delme girişimine karşı da önlemler içeriyor.

http://www.habervitrini.com/haber/abdden-irani-zora-sokacak-yaptirim-paketi-622065/

Erdoğan Gül ile görüşmek için Çankaya köşkünde

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile görüşmek üzere Çankaya Köşkü’ne çıktı.

Başbakan Erdoğan, Cumhurbaşkanı Gül ile görüşmesi öncesinde Irakiye Lideri Alevli ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan ile Başbakanlık Resmi Konutu’nda ayrı ayrı görüştü.

http://siyaset.milliyet.com.tr/erdogan-gul-ile-gorusmek-icin-cankaya-koskunde/siyaset/siyasetdetay/02.08.2012/1575509/default.htm

Daha birçok kritik açıklama ve gelişme var ama şimdilik toparlayabildiklerim bu kadar. Eminim ki sizlerinde bunlara ekleyecekleri vardır, atladıklarım vardır. Ne de olsa bu bir iki günlük ya da haftalık mesele değil aylara yıllara yayılan bir mesele. Fakat artık sonlara doğru geliyoruz gibi gözüküyor. Sözlerimi bir alıntı ile bitirmek istiyorum. Tanrı mazlumların yanında olsun!

Savaş, insanlık suçlarının en aşağılık olanıdır.

Çünkü savaş, yoksul insanları vurur;

zengini daha zengin yapar, savaş zenginleri üretir,

siyasi iktidarları tüm yolsuzluklarından korur.

Savaş bunun için istenir.

Savaşı isteyenler asla savaşa katılmayanlardır.

Beritan Baver — Humus, Suriye

Ne dersiniz haksız mıyım, fazla mı abartıyorum ya da!?

 
Toplam blog
: 669
: 1503
Kayıt tarihi
: 19.01.07
 
 

Bir on dört mart sabahı güneş henüz arz-ı endam ederken üzeri yongalarla kaplı, küçük pencereli, ..