- Kategori
- Yemek - Mutfak
Kıymalı Kapuska
MALZEMELER
250-300 gr beyaz lahana
150-200gr kıyma
1 su bardağı bulgur
1 yemek kaşığı salça
1 adet domates
kırmızı pul biber, kimyon, tuz
1 adet orta boy kuru soğan
3 bardak su
3 yemek kaşığı zeytinyağı
YAPILIŞI
Lahanalar ince ince doğranıp, hazırlanır. Kıyma bir tavada hafif kavrulur. İnce kıyılmış soğanlar ilave edilerek kavurmaya devam edilir. Soyulmuş küp doğranmış domatesler eklenir. Yıkanmılş bulgur bu karışıma katılır ve diğer baharatlarla birlikte birkaç dakika kavrulur, suyu ilave edilir ve 25-30 dakika kısık ateşte pişirilmeye bırakılır. 10 dakika dinlendirilip, sıcak servis yapılır.
http://www.turkiyeinternette.com/haber/8795-zeytinyagli-yemekler-kiymali-kapuska.html