- Kategori
- Yemek - Mutfak
Kıymalı pazı yemeği
Yeşil yapraklı sebze ve et karışımı bir yemek pişirmek isteyenler için kıymalı pazı yemeği besleyici bir yemektir ve pazı folik asit yönünden zengin bir sebzedir. Sofralarımızdan sağlık açısından faydalı et ve sebze karışımı tencere yemeklerini eksik etmemeliyiz.
Malzemeler:
1 büyük demet pazı
250 gram orta yağlı kıyma
Yarım kilo yoğurt
2 tane orta boy soğan
1 kahve fincanı kırık pirinç
1 çorba kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı toz şeker
3 çorba kaşığı sıvı yağ, 1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı pul biber veya 1 çay kaşığı karabiber
Yapılışı:
Pazıyı pişirirken köklerini de yapraklarıyla beraber pişirmeliyiz ama kökleri sert olduğu ve zor piştiği için düdüklü tencerede pişirmemizde yarar vardır.
Önce kıymayı 1 tatlı kaşığı salça ile kavurmalıyız. Pazıyı kökleriyle beraber iyice yıkayarak kumlarından arındırmalıyız.
Düdüklü tencerenin içine, yıkanmış, doğranmış bir demet pazı, rendelenmiş soğanlar, yıkanmış pirinçler, pul biber, tuz, zeytinyağı, toz şeker ve 1 çay bardağı suda eritilmiş salça konulur. En son olarak kavrulmuş kıyma konulur.
Düdüklü tencerenin buharı çıktıktan sonra düdüğü kapatılır ve ocak kısılarak 25 dakika pişirilir.
Piştikten sonra servis tabağına alınan pazıların üzerine arzu edildiği kadar yoğurt konulur.
Afiyet olsun.