Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Ağustos '08

 
Kategori
İlişkiler
 

Kız-erkek

Kız-erkek
 

İlkokul öğretmenlerin'in kişinin üzerinde büyük etkileri olduğu anlatılır..
Çocukluğun en alıcılık dönemleri olduğundan, ne öğretilirse hafızalara kaydedilir... Bu nedenle öğretmenliğin en zor'u ve en kutsal'ı, sınıf öğretmenliği olsa gerek..
Çocuk, annesinin kucağından kopup, öğretmen kucağına geliyor ve anne - babasından fazla öğretmeniyle, arkadaşlarıyla gününü sürdürüyor.

Eğitimde, eğitimcilerin yanısıra, aile ve çevre eğitimi de önemsenmektedir..
Ama çocuğun, ilerideki yaşamında ilke ve ideallerini belirlemesinde ilkokul öğretmeninin öngörülerini ve doğrularını hep hafızasında taşımaktadır..

Herhangi bir eylemde, yapacağı veya yapmakta olduğu hareketlerinde, öncelikle ilkokul öğretmeninin doğrularıyla yaklaşmakta ve sentez sonrası hareketini belirlemektedir..

Benim ilkokul öğretmen'im bayan öğretmen olduğundan, kız ve erkek arkadaşlarımızla, aynı sırada, yanyana oturtur, kaynaşmamızı sağlardı..Tüm kız arkadaşlarımızla kardeşlerimiz gibi görür, oynardık, eğlenirdik, ders çalışırdık..

Bu gelişim, Lise eğitimini tamamlayana kadar sürmüştür..
Çocukluk ve gençlik dönemlerden arınıp, gerçek yaşam dönemine geçtiğimiz de de, bayanlarla olan ilişkilerinizde hep iyiniyet yaklaşımları ön planda tutulmaktadır...

Ard niyet düşünemiyosunuz... eğer bir bayan'a duygusal anlamda bir yaklaşımınız olduğu durumda da, ileriye dönük ciddi bir düşünceyle yaklaşmak istiyosunuz..bu durum, ilkokul yıllarındaki kız arkadaşlarla olan iyi niyetli yakın ilişkilerden kaynaklandığını düşünüyorum...

İlkokul öğretmenime buradan saygılarımı sunuyorum...

 
Toplam blog
: 2327
: 450
Kayıt tarihi
: 03.07.07
 
 

25.05.1960 doğumlu. Üniversite terk. Müzik, seyahat ve tiyatro sever. Antalya Devlet Tiyatrosu'nd..