Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Şubat '07

 
Kategori
İlişkiler
 

Kızgın damdaki kedi

Kızgın damdaki kedi
 

Kızgın damların üstünde büyük bir ustalıkla hoplayıp zıplayan, damdan dama keyif çatan kedilerin en ilginç yanları kuyruklarıdır.

Öylesine konuşkan bir şey ki o kuyruk. Bir kedinin gözlerine bakıp anlamadığınızı, kuyruğunu izleyerek anlayabilirsiniz.

Sevecenlik ve şımarıklığın ahenkle sağa sola dansettirdiği bu ruhsal organ, köşeye sıkıştırıldığında öyle bir öfke ve başkaldırı ifadesi alır ki...

Bir arkadaşım, akşam üstü oturduğu sitedeki kedileri beslemeyi kendine adet edinmiş, bildiğiniz kedi manyağıdır. Onun anlattığı bir olayı her hatırladığımda kediler ve köşeye sıkışmak arasındaki ince ilişkiyi hatırlarım.

Apartmanın arka köşesinde yavrularıyla birlikte olmanın verdiği huzurla ahenk içinde kuyruğunu bir o yana bir bu yana sallayan 'kadife' (onun adı bu), yanına yaklaşan iki azgın köpeği farkedince kuyruğunu önce yukarı dikmiş, ardından da hızla sallamaya başlamış. Arkası dönük olan kedinin bu haykıran 'yaklaşmayııııııın' hareketini farkedemeyen azgın köpekler hışımla yanaşmışlar 'kadife'ye ve yavrularına.

Dönmesiyle 'tısssssmiyvvvv' seslerini gırtlağından bırakıvermesi ve ince uzun tırnağını 'fıyk, fıyk' 'acar kareteci' hızıyla köpeklerin burunlarına geçirmesi bir olmuş.

Sonrası malum: 'ne kızıyon yaaa!!!! anlamında hevhevhev..' ler ve can havliyle kaçış...

İlginç bir benzerlik var kadınlar ve kızgın damların hükümdarları arasında...

Köşeye sıkıştırılmaya hiç gelemiyorlar.

 
Toplam blog
: 146
: 1061
Kayıt tarihi
: 05.12.06
 
 

Hep yazmak istedim. İnsan düşüncelerini yazıya dökünce kendi başınadır çünkü, kaygısız, katıksız ..