Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Efsane FB 1907 Baterist Metin

http://blog.milliyet.com.tr/efsanefb1907

16 Şubat '14

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Köftelerden bir deste

Köftelerden bir deste
 

* Patatesli köfte için, kuru köfte yapmak için hazırladığınız kıyma harcının içerisine 2-3 adet çiğ patates rendesi ekleyin. 1 saat kadar buzdolabında bekletip kızarttığınız patatesli köftelerin ne kadar lezzetli olduğunu göreceksiniz...

* Fellah köftesi için; 2 su bardağı köftelik bulgura yarım su bardağı un, 1 yumurta akı, kimyon, karabiber, tuz ekleyin ve yoğurun. Hamurdan misket büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayın, parmağınızla bastırın ve hazırladığınız köfteleri haşlayın. Sos için, 1 fincan sıvı yağda 1 kaşık salça ve 5 diş sarımsağı 1-2 dakika pişirin. Sosu, pişirdiğiniz köftelerin üzerine dökün ve sarımsaklı yoğurtla servis yapın...

* Pirinçli köfte için; 300 gram kıymaya 1 adet soğan, 1 çay bardağı haşlanmış pirinç, 1 yumurta, ince doğranmış maydanoz, tuz ve karabiber ekleyip köfte harcını yoğurun. Köfteleri şekillendirdikten sonra, önce una, daha sonra yumurtaya bulayıp sıvı yağda kızartarak servis yapın...

* İsveç köftesi için; 900 gram dana kıyma, 100 gram kuzu kıyma, 2 adet orta boy patates rendesi, 1 çorba kaşığı galeta unu, 2 adet yumurta, 1 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı şeker, 1 adet soğan rendesi, 1 çay kaşığı toz zencefil, yarım çay kaşığı muskat, yarım çay kaşığı karabiberi tüm malzemeler özleşene kadar yoğurun. Ceviz büyüklüğünde köfteler hazırlayıp yağda kızartarak sıcak olarak servis yapın...

* Mangal köftesi için, 1 kilogram köftelik kıymaya yarım bayat ekmek rendesi, 2 adet ince doğranmış kuru soğan (rendelenmeyecek), 3 yemek kaşığı sıvı yağ, 1 tatlı kaşığı karabiber ve 1 tatlı kaşığı kimyon ekleyip iyice yoğurun. İri yuvarlak ve yassı şekil verip, 1 gece dolapta bekletin...

* Sini köfte için; 500 gram dana kıymaya 1.5 su bardağı bulgur, 1 soğan rendesi, 1 yemek kaşığı salça, tuz, karabiber ve pul biber ilave edin. Malzemeleri birbirine yedirerek yoğurun. Hazırladığınız köfte harcını, yağlanmış kare fırın kabına yayın. 180 dereceye ayarlı fırında 20 dakika pişirin. Kare dilimler halinde keserek sıcak servis yapabilirsiniz...

* Mantarlı köfte için; 10 adet mantar, pul biber, kekik ve naneyi rondodan geçirin. Az yağda karışım suyunu çekene kadar kavurun. 300 gram köftelik ve 200 gram kuzu kıymasını, 1 yumurta, 3 çorba kaşığı un, mantarlı karışımı tuz ve karabiber de ekleyerek yoğurun. Ceviz büyüklüğünde köfteler yapın. 180 derece fırında 20 dakika pişirin...

* Patatesli bulgur köftesi için, 2 su bardağı esmer ince bulguru sıcak su ile demlendirin. 3 adet haşlanmış patates rendesi, 1 adet ince doğranmış soğan, 1 yumurta ve kıvamına göre un ilave edin. Tuz, karabiber, toz kırmızı biber ve kimyon ekleyerek köfteyi yoğurduktan sonra sıvı yağda kızartın. Sıcak servis yapabilirsiniz...

* Düğme köfte için; 1 su bardağı haşlanmış ince bulgurun üzerine 1 adet rendelenmiş soğan, 1 yumurta, 1.5 yemek kaşığı un, karabiber ve tuz ekleyerek yoğurun. Minik köfteler hazırlayın ve 10 dakika kadar et suyunda haşlayın. Sarımsaklı yoğurt ve yağda kızdırılmış pul biber ile servis yapın...

* Köfteli enginar için; 300 gram kıyma, 1 soğan ve 1 yumurtayı yoğurup fındık büyüklüğünde parçalara ayırdıktan sonra az yağda kızartın. 2 havucu küp küp doğrayarak, 1 kâse bezelye ve domates sosu ile az yağda kavurun. 5 adet haşlanmış enginarın üzerine önce köfteleri, daha sonra havuçlu sosu döküp servis yapabilirsiniz.

 
Toplam blog
: 1907
: 3759
Kayıt tarihi
: 28.07.07
 
 

03 Şubat 1967 İstanbul doğumlu, romantik bir müzisyenim işte... Müzik, bateri, spor, Fenerbahçe, ..