Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Ekim '15

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Kolay, beyaz peynirli börek

Kolay, beyaz peynirli börek
 

Eğer evde 3 tane hazır yufkanız varsa börekçiye gidip gelme süresi içinde yapabileceğiniz pratik, kolay beyaz peynirli bir börek tarifi. Çabuk olsun diye önceden fırını 200 derecede ısıtın ve börekleri hemen yapmaya başlayabilirsiniz.

Malzemeler:

3 tane hazır yufka

1 tabak ezilmiş beyaz peynir veya tuzlu lor peyniri

Yarım demet maydanoz

3 çorba kaşığı tepeleme yoğurt

1,5 orta boy çay bardağı dolusu zeytinyağı

2 yumurta

1 çay bardağı su

Yapılışı:

Beyaz peynirler bir çatalla ezilir, yarım demet maydanoz ince kıyılarak beyaz peynirle karıştırılır.

Çukur bir kaba yumurtalar konulur ve çırpılır, yoğurt ve 1 çay bardağı su ilave edilerek tekrar çırpılır ve en son yağ ilave edilerek biraz daha karıştırılır.

Orta boy bir tepsinin dibi yağlanır veya yağlı kağıt serilir. Yufka buruşturularak serilir, üzerine bolca sıvı harcımızdan yediririz. İkinci yufkaya da aynı işlemi uygularız ve üzerine maydanozlu peyniri yayarız. Üçüncü yufkayı da sereriz ve bolca sıvı harcımızdan döktükten sonra yufkalar harcı iyice çeksin ve çabuk pişsin diye bir bıçakla keseriz ve 200 derece hararetteki fırında pişiririz.

Böreklerin üzeri nar gibi kızarınca fırından alırız ve böreklerin biraz buharı çıktıktan sonra servis yaparız.

Afiyet olsun.

 
Toplam blog
: 627
: 3456
Kayıt tarihi
: 11.06.11
 
 

Kendi halinde yaşayan doğa tutkunu, sıradan bir vatandaş. İnsanların dış güzelliğine değil iç güz..