- Kategori
- Yemek - Mutfak
Kuru fasulye pilakisi

Kuru fasulyeyi zeytinyağlı ve limonlu yapınca, minik doğranmış havuç ve patatesleri de ilave edince adına pilaki demişler ve çok da güzel bir lezzet elde etmişler. Pilakiyi pişirdikten sonra suyunun tamamen çekmiş olması gerekir ki pilakinin lezzeti artsın.
Malzemeler:
2 su bardağı kuru fasulye
1 yemek kaşığı salça
1 adet orta boy patates
1 adet orta boy havuç
2 büyük baş soğan
2- 3 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
1,5 çorba kaşığı toz şeker
1 küçük çay bardağı zeytinyağı
1 veya 2 limon
1 demet maydanoz
Yapılışı:
Kuru fasulyeler en az iki saat kaynamış suda bekletilir. Daha sonra bir düdüklü tencerenin içine fasulyeler, rendelenmiş soğan, yuvarlak dilimlenmiş havuçlar ve diğer malzemeler konulur.
Fasulyelerin hizasında su konulur ve düdüklü tencerede 45-50 dakika pişirilir. Fasulyeler piştikten sonra servis tabağına alınır ve arzuya göre 1 veya 2 limonun suyu üstüne sıkılarak fasulyeler yavaşça alt üst edilir.
En son olarak pilakinin üzeri ince kıyılmış maydanozlarla süslenir
Afiyet olsun.