- Kategori
- Yemek - Mutfak
Mısır ekmekli domates-biber kızatması..

Yemek, yeni icat edildiği için resmi henüz yok...
TADI DAMAĞINIZDA KALACAK...
Benim icadımdır...Örneğini bulamazsınız...
Tarif, tadımlıktır...
Hoşunuza giderse, kişi sayısına göre miktarı ayarlayabilir siniz...
Malzeme :
-- 1 adet(büyük) ya da 2 adet(küçük) sivribiber..
-- 1 adet küçük ya da orta boy domates
-- 1 küçük dilim mısır ekmeği
Hazırlanışı :
-- Küçük bir "kulplu tavaya", bir tatlı kaşığı kadar sıvıyağ kuyun
-- Sivribiberi küçük küçük doğrayın
-- Ocağı, orta sıcaklığa ayarlayın ve tavayı koyun
-- Biberler biraz yumuşayıncaya kadar karıştırın
-- Biberler, kıvama gelince, daha önceden küçük küçük doğradığınız domatesleri üzerine koyun ve karıştırmaya devam edin...
-- Bu arada, karışıma ağız tadınıza uygun miktarda tuz atın..
-- Karışım yumuşamaya ya da biraz sulanmaya başladığında "kesmeşeker" şeklinde doğradığınız mısır ekmeğini, karışımın içine ilave edin ve karıştırmaya devam edin.
-- Ekmekler, biraz karışımı suyunu çektiğinde, ocağı kapayın ve tavayı sofraya getirin...
-- Yemeden önce üzerine biraz pul kırmızıbiber serpin...
AFİYET OLSUN!
NOT : Bu özel yemeği, bu sabah kahvaltıdan önce icat ettim... Hanım biraz dudak büktü ama, benim çok hoşuma gitti...Bir deneyin bakalım...Ben mi haklıyım; hanım mı?
cdenizkent