- Kategori
- Yemek - Mutfak
Kolay kurabiye

Afiyet olsun.
Yemek için yaşayanlardan mı? yoksa yaşamak için yiyenlerdenmiyim bilemem de, soframıza sunulmuş sayısız yiyecek içecekden payıma düşeni almak istiyorum henüz vakit varken, çoğu insanın da benim gibi düşündüğüne şahit oluyorum çevremde ve olabildiğince uzun devam edebilmesini diliyorum bu muhteşem ödülün.
Bu defa niyetimi tatlıdan yana kullanıyor herkesin bildiği kurabiyelerden bir örneğini oldukça minik parçalar halinde kolayca hazırlanabildiğinden önermeyi düşündüm, bu kurabiyeler ölçüyü kaçırmak istemeyenlerin dahi korkmadan tadabileceği büyüklükte, bu kolay hazırlanıp muhteşem lezzete kavuşturan kurabiye için,
Malzemeler;
100gr tereyağı oda sıcaklığında
Bir çay bardağı toz yada pudra şekeri
2 bardak un
Bir paket kabartma tozu
Bir çay bardağı kırık fındık
Bir ymurta (akı üzerine sarısı hamura ilave edilir.)
Hazırlanışı
Tereyağı ve unu derin bir kaba alıp iyice ovulur. Bulgurlanmaya başlaynca şeker kabartma tozu ve yumurta sarısı eklenerek yoğurmaya devam edilir. Hamur ele yapışmayacak hale geldikten sonra küçük parçalar alarak avuç içinde yuvalandıktan sonra biraz baskı uyguladıktan sonra yassı kurabiye önce yumurta akına sonra fındık kırıntısına batırılarak kağıt yayılmış fırın tepsisine dizilir. 170 derecede 20 25 dakika pişirilir. Afiyet olsun