Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Kasım '15

 
Kategori
Futbol
 

Komşular Birbirlerini Üzmediler

Komşular Birbirlerini Üzmediler
 

Fotoğraf http://www.milliyet.com.tr/turkiye-yunanistan-0-0---2149497-skorergaleri/?PAGE=1 adresinden alınmıştır.


Hazırlık maçında Katar’ı 2-1 mağlup eden Türk Milli Takımı, bu kez İstanbul’da Yunanistan’ı ağırladı. Adı gibi dostluk havasında geçen karşılaşma 0-0 sona erdi.

Maça 4-1-4-1 dizilişiyle başlayan Milli Takımımızda en çok dikkat çeken, sakatlıkların da etkisiyle Mehmet Topal ve Ahmet Çalık’ın stoper oynamaları oldu.

Bunun dışında millilerimiz her ne kadar Ozan Tufan’ın önünde dörtlü bir orta saha ile oynasalar da, bu dört futbolcu sabit kalmadılar. Özellikle Olcay Şahan, oyunda kaldığı süre boyunca sahada ayak basamadık yer bırakmadı. Hakan Çalhanoğlu’nu da kimi zaman sağda, kimi zaman solda, kimi zaman ise ortada gördük. Aynı şeyi Arda Turan için de söyleyebiliriz. Bu dörtlünün hareketli ve sürekli yer değiştirerek oynamalarının Yunan orta saha ve defansının konsantrasyonunu ve oyun planını bozma amaçlı olduğu açıktı. Bununla birlikte kendi takımımızda da kimi zaman karışıklığa ve düzensizliğe de neden oldu. Yani bir bakıma bizi de olumsuz etkilediğini belirtmek zorundayım. Özellikle milli maçlar dışında forma şansı bulamayan Arda Turan, oldukça yoğun tempo gerektiren bu sistemin de sonucu olarak ilk yarı sonunda artık ayakta durmakta bile zorluk çekiyordu.

Yunanistan maça istediği gibi başlasa da ilerleyen dakikalarda oyunun kontrolü tamamen Türk Milli Takımı’na geçti. Fakat hızlı tempoyla oynadığımız bu bölümde pozisyona girmeyi başaramadık. Aslında maçı da çok az pozisyonla bitirdik. Bunun temel nedenlerinden biri de Cenk Tosun’u topla buluşturamamamız oldu.

İlk yarının son bölümünde Yunanistan yine oyuna ortak oldu. Değişken oynamaya çalışan orta sahamızın hızlı oynamaya çalışırken aceleci davranması ve bu nedenle yaptığı top kayıpları da bunda etkili oldu.

Yine de ilk yarının son dakikasında Yunan kaleciden dönen sert şutumuzla ilk ciddi tehlikemizi yaratmış olduk.

İkinci yarıya oyuncu değişikliği yapmadan başlayan millilerimiz rakibe önde basınca özellikle 55.dakikaya kadar çok etkili oldular. Hatta bu bölümde 53.dakikada Arda ile en önemli pozisyonumuzu kaçırdık.

Fakat 55.dakikadan sonra Yunanistan oyunu istediği formata getirmeyi başardı. Böyle olunca da ortada bir oyun izlemeye başladık.

Bu arada 62.dakikada rakip kalede ciddi bir tehlike yaratan Cenk Tosun’un 63.dakikada oyundan çıkması ile Milli Takımımız yine santraforsuz oyuna döndü. Böyle olunca da geliştirdiğimiz ataklar meyve veremeden soldu gitti.

Her ne kadar bazı Yunanlı futbolcuların çok nadir sert hareketleri olsa da maç dostluk içerisinde, sarı kart bile çıkmadan, başladığı gibi 0-0 sona erdi.

Oyun ve skorla ilgili tespitlerimi yeniden kısaca özetlemem gerekirse, eksiklerden dolayı bazı futbolculardan yararlanamadık, sürekli yer değiştiren hareketli orta saha bizim futbolcularımızı da etkiledi ve yordu, ileride Cenk Tosun’u topla buluşturmayı başaramadık, 63.dakikadan sonra ise yine santraforsuz oynamayı denedik ve yine başaramadık, Yunanistan özellikle bu dakikadan sonra istediği oyunu bize kabul ettirdi, yenilmezlik serisini sürdürmek oyuncularda psikolojik baskı yaptı ve en olarak da galiba futbolcular maça çok konsantre olamadılar.

Sonuçta adı üzerinde, bunlar hazırlık maçı. Oynayacak, yeni şeyler deneyecek ve hatalarınızı göreceksiniz. Benim en büyük çekincem Fatih Terim’in santraforsuz oyunu denemeye devam etmesi. Korkum ise Avrupa Şampiyonası’nda da bu sistemi uygulaması. Umarım Fatih Terim gibi tecrübeli bir teknik direktör böyle bir hata yapmaz. Çünkü bizim takımımız santraforsuz oynamayı beceremiyor.

İlerleyen aylarda yeni hazırlık maçları yapacağız. Bu maçlarda eksiklerimizi göreceğiz. Yine belirtiyorum ki, en büyük dileğim Haziran ayında Fransa’ya sakat futbolcumuz olmadan tam kadro gidebilmek ve yeni başarılara imza atmak. Çünkü bu başarıları sağlayacak bir kadroya sahibiz.

tolgaersari@hotmail.com

https://twitter.com/tolgaersari

https://www.facebook.com/tolgaersari

 

Bu blog Canlı Maç Anlatımı sayfamızda da yayınlanmaktadır

 
Toplam blog
: 1042
: 299
Kayıt tarihi
: 02.03.08
 
 

Yazmak benim için bir tutku, bir yaşam kaynağı. Sadece basit bir hobi olarak açıklanamaz yani. Be..