Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Kasım '15

 
Kategori
Futbol
 

Değişiklikler Sonucu Etkiledi

Değişiklikler Sonucu Etkiledi
 

Fotoğraf http://canliskor.milliyet.com.tr/katar-turkiye-uluslararasi-dostluk-2130843/ adresinden alınmıştır.


A milli futbol takımımız Avrupa Şampiyonası hazırlıkları kapsamında tarihinde ilk defa karşılaştığı Katar’ı deplasmanda 2-1 mağlup etmeyi başardı.

Fatih Terim, maça defansta Atınç ve Emre gibi iki farklı isimle, santraforda ise Cenk Tosun ile başladı. Fakat millilerimiz maça iyi başlayamadılar. Özellikle defansta çok ciddi hatalar yapıldı. Bunun sonucunda da kalemizde tehlikeler yaşadık.

Orta alan hakimiyetini de bir türlü kuramayan Türk Milli Takımı, ileride kişisel becerilerle bir şeyler yapmaya çalıştı ama çok başarılı olamadı.

Nitekim orta alan zafiyeti sonucu oluşan bir pozisyonda kalemizde golü gördük. Açık konuşmak gerekirse kamplarda ‘’ nasıl kolay gol yenir ‘’ konusunda ders olarak gösterilecek bir gol yedik.

İkinci yarıda sahada daha farklı bir Türk Milli Takımı vardı. Özellikle Fatih Terim’in bu yarıda yaptığı değişiklikler takıma olumlu yansıdı. Böyle olunca da görmeyi istediğimiz mücadele eden, yılmayan, topu rakibe bırakmayan ve ısrarla pozisyon yaratmaya çalışan bir milli takım izlemeye başladık.

Bunun sonucunda da Olcay Şahan’ın ısrarıyla gelişen iki pozisyonda arka arkaya iki gol bulduk ve maçı da 2-1 kazanmayı başardık.

Türk Milli Takımı’nda Olcay Şahan ısrarcılığıyla dikkat çeken isim oldu. Bunun dışında Cenk Tosun, Milli Takım santraforu olabileceğini, bu konumu rahatlıkla kaldırabileceğini gösterdi.

Arda Turan, eski maçlardaki gibi olmasa da yine gemisini kurtaran kaptandı.

Sağ ve sol bekte sorun yaşamayacağız gibi görünüyor. Eğer Haziran’a kadar bir sakatlık olmazsa gerek Şener, gerekse de Gökhan Gönül sağ kanatta etkili isimler. Ancak Gökhan Gönül elbette daha ağır basan isim.

Sol bekte maça başlayan genç Emre hızlı bir futbolcu. Ama daha eksiklikleri var. İsmail Köybaşı ise oyuna girdikten sonra hemen farkını gösterdi. Bir de bu maçta olmayan Caner ve Hasan Ali var.

Türk Milli Takımı’nı tercih eden Yunus, ilk maçında göz doldurdu. İlerleyen zamanlarda faydalı olacak gibi görünüyor.

Grup maçlarında tercihimin Volkan Demirel olduğunu her zaman belirtmeme rağmen takımın finallere kalma sürecinde forma giyen kaleci Volkan Babacan’ın artık finallerde de görev almasının doğru olacağını düşünüyorum.

Elbette bunlar hazırlık maçları. En büyük dileğim finallere kadar ciddi bir sakatlık yaşanmaması.

tolgaersari@hotmail.com

https://twitter.com/tolgaersari

https://www.facebook.com/tolgaersari

 

Bu blog Canlı Maç Anlatımı sayfamızda da yayınlanmaktadır

 
Toplam blog
: 1042
: 299
Kayıt tarihi
: 02.03.08
 
 

Yazmak benim için bir tutku, bir yaşam kaynağı. Sadece basit bir hobi olarak açıklanamaz yani. Be..