Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Mayıs '12

 
Kategori
Futbol
 

Galatasaray şampiyon, Kadıköy'de çıkan olaylar spora gölge düşürdü...

Galatasaray şampiyon, Kadıköy'de çıkan  olaylar spora gölge düşürdü...
 

Görsel Milliyet.com.tr


Fenerbahçe Galatasaray maçından gol çıkmadı, berabere biten maçta 1 puan önde olan Galatasaray 2011/2012 sezonunun şampiyonu oldu.

 

Türkiye’yi ekran başına kilitleyen şampiyonluk maçının ilk yarısı Galatasaray’ın vuruşu ile başladı. Galatasaray’ın beraberliğe yattığı maçın 5. dakikasında Dia'nın ortasında Semih topu kornere çeldi. Korner atışında top Muslera’da kaldı. Uruguaylı kaleci, topu dikmek isterken Fenerbahçeli Semih Şentürk, Muslera’nın yere düşürdüğü topa vurdu,golü attı. Karşılaşmanın hakemi Cüneyt Çakır, golü geçerli saymadı.

 

Maçın ilk sarı kartını Necati’yi arkadan iten Dia gördü. Galatasaray’ın baskılı oynadığı dakikalarda gol çıkmadı. Elmander’in vuruşunda top üstten auta çıktı. Elmander sakatlandı ve oyundan çıkmak istedi.  28. dakikada Elmander’in yerine Baros oyuna girdi. İlk yarının kalan dakikalarında Fenerbahçe’nin baskısı sonuç vermedi, ilk yarı bitti.

 

Oyunun ikinci yarısına takımlar aynı kadrolar ile başladı. Fenerbahçe’nin vuruşuyla oyun başladı.48. dakikada Ziegler sol kanattan ceza sahası içine ortasını yaptı, Galatasaray savunması topu uzaklaştırdı. Fenerbahçe’nin bariz üstünlüğü ile devam eden maçın ikinci yarısı, 63. dakikada Fenerbahçe’nin gole çok yaklaştığı dakikalardı.

 

66. dakikada Dia gereksiz yere ikinci sarı kartı gördü ve takımını on kişi bıraktı. Sahanın karıştığı sonraki dakikalarda Fenerbahçe ve Galatasaraylı oyuncuların futbol dışına çıktıkları gerginlikler yaşandı, “eyvah bu maç bitmeyecek” dedirten dakikalardı. Yedek kulübesinde bekleyen oyuncuların sahaya girdikleri dakikalarda Fenerbahçede Selçuk ve Yobo, Galatasarayda ise Melo ve Emre Çolak sarı kart gördü.

 

Fenerbehçe’nin Alex’i oyuna alması sonucu değiştirmedi. Fenerbahçe bariz gol şansı bulsa da oyunun kaderini değiştirecek sonucu elde edemedi.

 

Galatasaray Fenerbahçe’nin 1 puan önünde başladığı mücadelede Spor Toto Süper Final Şampiyonluk Grubu’nun son maçında elde ettiği sonuca göre Avrupa Şampiyonlar Ligi’ne direk katılma hakkını elde etti. Fenerbahçe ise ön eleme oynayacak.

 

 

2011/2012 sezonunun şampiyonu Galatasaray normal sezonu 77 puanla lider, Fenerbahçe 68 puanla ikinci, Trabzonspor 56 puanla üçüncü, Beşiktaş ise 55 puanla 4. tamamlamıştı.

 

Maç öncesinde aralarında Şekip Mosturoğlu’nun oğlununda olduğu taraftarların yaralandığına dair haberler internet sitelerinde paylaşıldı. Zincirlikuyu metro durağında taraftarların arasında çıkan kavgada Batu Mosturoğlu ve Doğukan İşcan’ın yaralandığı ve Okmeydanı hastanesine kaldırıldığından söz edildi.

 

Maç sonrası Kadıköyde  olaylar çıktı. Fenerbahçe taraftarlarını  güvenlik görevlileri engelleyemedi. Fenerbehçe seyircisi sahaya indi, saha dışında da olaylar var. Milliyet internette yer alan habere göre “Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'ndaki bazı taraftarlar, tribünlerdeki koltukları sökerek sahaya atarken, bazı taraftarlar da sahaya indi. Polis, taraftarlara müdahale etmekte zorlanırken, olaylar saha dışına da taşındı. Taraftarlar meşalaler ve taşlarla polislere saldırırken, polis de panzer ve biber gazıyla müdahale etti. Çıkan olaylarda çok sayıda taraftar yaralandı.”

 

“Fenerbahçe’li yöneticiler yaşanan kaos ortamında kupanın verilmemesini isterken; TFF Başkanı Yıldırım Demirören ve bazı yöneticilerin de protokolde mahsur kaldığı belirtildi. Galatasaray Başkanı Ünal Aysal’ın kupanın verilmesini istediği ve bu konuda TFF yöneticilerine talebini bir kez daha iletti. Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim de Kadıköy'de şampiyonluk kupasını kaldırmadan ayrılmayacaklarını dile getirdi.”

 

Kadıköy’de gerginlik sürüyor.

 

Kaynak/alıntı Milliyet.

 

 

 

 
Toplam blog
: 1114
: 827
Kayıt tarihi
: 28.09.06
 
 

Ankara'da yaşar, dünyalı,aynadaki görüntüsüne muhalif, vicdan hesapları yapmaktan yorgun, yaşanıl..