Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Ağustos '16

 
Kategori
Futbol
 

Konya’da hatalar zinciri

Konya’daki Atiker Konyaspor- Beşiktaş karşılaşması Beşiktaş yönetimi, teknik direktörü ve hakem Cüneyt Çakır açısından tam bir hatalar zinciri şeklinde geçti.

Beşiktaş yönetimini bu hatalar zincirine eklememin nedeni siyah- beyazlı takımın ligdeki ikinci maçına da transfersiz çıkması. Yönetim transferleri daha erken bitirmeliydi. Özellikle stoper mevkiinde hala bir hareket yok. Beşiktaş’ın Konya maçında puan kaybetmesinin temel nedeninin Necip’in stoperdeki hataları olduğunu düşünürsek stoper transferinin önemi kendisini daha çok gösterir.

Konya karşısındaki Beşiktaş kadrosu gerçekten çok kaliteli değildi. Evet, siyah- beyazlılarda transferler henüz tamamlanmadı. O zaman Şenol Güneş’in yapması gereken elindeki kadroyu en verimli şekilde kullanmak. Fakat Şenol Güneş bunu yapmadığı gibi geçen haftaki Alanya maçından da hiç ders çıkartmadığı belli oldu.

Daha önce stoperde başarılı olamadığı görülen Necip yine stoperde görevlendirilirken, hazırlık dönemini takımla geçiren ve hazırlık maçlarında oynayan Rhodolfo yedek kulübesinde. Rhodolfo, hazır değilse kulübede ne işi var?

Nitekim Necip, stoperde yine çok hatalar yaptı. İlk yarıda sarı kart gördükten kısa bir süre sonra aynı hareketi yine yaptı. Fakat yine gecenin başarısız isimlerinden Cüneyt Çakır, bu pozisyonda ikinci sarıyı es geçti.

Şenol Güneş, Cüneyt Çakır’ın atamadığı Necip’i ilk yarı sonunda oyundan çıkarmayarak başka bir büyük hataya imza attı. Çünkü Necip’in sahadaki hali, ikinci sarıyı görmeye müsaitti. Nitekim Necip, Konya’nın ikinci golünde ciddi bir hata yaptığı gibi 82.dakikada da ikinci sarıyı ve kırmızı kartı gördü.

Beşiktaş’ın beraberlik golünü erken bulması ve Konya’nın 4-4-2’yi durarak oynaması siyah- beyazlıların ilk yarının son beş dakikasına kadar sahada etkin olmasını sağladı. Buna rağmen Kara Kartal maç boyunca istenen pozisyonları yakalayamadı. Çünkü özellikle ileride etkili olamadılar. İşte Şenol Güneş bir hatayı da burada yaptı. Geçen hafta aynı sıkıntıyı yaşadığı halde Oğuzhan ve Tolgay’ın yerlerini değiştirmeyi düşünmedi. Gerçekten de Tolgay santrafor arkasında yine başarılı olamadı. Çünkü o mevkide yerini yadırgıyor ve oynayamıyor. Şenol Güneş, Oğuzhan ve Tolgay’ın yerlerini kesinlikle değiştirmeliydi.

Cüneyt Çakır kötü bir maç yönetti. Onun kötü performansı sahadaki gerginliğin de temel nedeni oldu.

Transferler geldikten sonra Beşiktaş’ın nasıl bir takım olacağını hep beraber göreceğiz. Ancak bu Beşiktaş ilerisi için hiç umut vermiyor.

https://www.facebook.com/tolgaersari

https://twitter.com/tolgaersari

 
Toplam blog
: 1042
: 299
Kayıt tarihi
: 02.03.08
 
 

Yazmak benim için bir tutku, bir yaşam kaynağı. Sadece basit bir hobi olarak açıklanamaz yani. Be..