Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Şubat '07

 
Kategori
İnançlar
 

Korkudan önce sevgi

Korkudan önce sevgi
 

ALLAH SEVGİSİ ÜZERİNE

Çocuk ruhu ALLAH korkusuyla disipline etmek belki bir müddet için mümkündür. Bukalıcı olmadıgı gibi zamanla zararlı sonuçlar da dogurabilir. İnsanlıgın disipline edilmesinde yegane duygu ALLAH SEVGİSİDİR.

İnsanlar bilmediginin düşmanıdır. Bunun için dir ki egitim her çagda ön plana çıkmıştır.

Günümüzde çocuklarda ALLAH sevgisi olabilmesi için, gerek ögretmenler gerekse ögrenciler, Ailede gerçekleştirilen din egitimi ve ögretiminde, ALLAH orkusundan ziyade, ALLAH SEVGİSİNİN esas alınması hususunda görüş birligi içinde ollmaları sevindiricidir.

İnanç duygusunun temeline bakıldıgında iki önemli duygu ön plana çıkacaktır. SEVGİ VE KORKU Bu duygular aynı zamanda insanı ibadete yönelten faktörlerdir. Ancak bizim için sözkonusu olan ibadet ile mükellef olmayan çocukta , bu iki duygunun nasıl bir etki bıraktıgıdır.

Görünen odur ki yerli yersiz ve aşırı yapılan ALLAH korkusu telkinleri çocuk ruh saglıgında önemli ruh saglıgında önemli sorunlara yol açtıgıdır.

İlk egitim önemli, ilk yaşlardan itibaran başlaması gereken aile içi din egitimi ve ögretiminde ALLAH SEVGİSİ esas alınmalıdır. Henüz kavramların suç ve cezanın anlamını bilmeyen küçük bedenlerin korkuyla sindirilmesi ve terbiye adı altında aile bireylerinin bundan faydalanması, çok yanlış bir tutumdur.

Daha önemlisi anne ve babaların çocukların en küçük hatalarında ALLAH seni taş yapar, gözünü kör eder, cehennemde yakar, vb ifadelerle vazgeçirmeye çalışmaları, cocugun ruh saglıgı ve gelecek hayatında son derece zararlıdır. Herşeyden önce ALLAH I sadece cezalandıran azap veren olarak tanıtmak islam ilkelerine de ters düşmektedir. Çünki ALLAH ın celal (zalimleri kahreden kötüleri cezalandıran) sıfatları yanında pekçok Cemal (kullarını seven koruyan)sıfatları da vardır

Gerçekte kullarını seven ve onlara sayılamayacak kadar çok nimetler veren ALLAH u TEALA yı çocukları henüz işlenmemiş temiz ve saf zihninde ALLAH SEVGİSİ ile şekillenirse gelecekleri her zaman saglıklı olacaktır.

ihsan zeybek 2.9.2007

 
Toplam blog
: 22
: 522
Kayıt tarihi
: 29.01.07
 
 

Sevgiler ve bilgiler paylaştıkça çoğalır. Buraları da tecrübe paylaşım alanları degil mi ki? Anadolu..