Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Ağustos '12

 
Kategori
Güncel
 

Köyden indim şehre

Köyden indim şehre
 

İzmir Foça Saldırı


İzmir Foça’da yapılan terör saldırısında ilk bilgilere göre 1 şehit, 30 yaralımız var. Maalesef bilgisayarın başına yine hiç istemediğim bir konuyla ilgili yani şehitlerle ilgili yazı yazmak için oturdum. Haberlere göre askeri aracın geçişi sırasında bomba patlatıldıktan sonra ateş edilmeye başlanmış ve yardıma gelen ikinci araca da bombalı saldırı yapılmış. İkinci aracında da bombalı saldırıya uğrası teröristlerin bölgedeki derslerine iyi hazırlandıklarının ve uzun süre önceden planlanan bir saldırı olduğunun ispatı.

PKK saldırıları son dönemlerde özellikle Suriye’nin kuzeyindeki oluşumla başlayan süreçte yeni bir boyut kazandı. Türkiye’nin muhalefet tavrına karşılık bize düşman olan her ülkenin yaptığı gibi Suriye’de PKK silahını kullanmayı tercih etti. Öncelikle onlara kuzeyde yeni bir yapılanmanın yoluna açtı. Bak düzgün dur Kürdistan’ı kurdururum diyerek. Daha sonra PKK kamplarını ülkesinde açtırdığı haberleri yayıldı. Sonra ise saldırılar artmaya ve Şemdinli ile vur kaç taktiğinden vazgeçerek yeni bir boyut kazanmaya başlandı. Bu saldırıda muhakkak Şemdinli’de 170 teröristin hezimetini kapatma adına yapıldı.

Verilmek istenen mesaj ise batı doğu fark etmeden biz istediğimiz yerde istediğimiz eylemi yaparız. Suriye’yle fazla uğraşma ülkene bak. Ama Türkiye sırf PKK silahı kullanılacak diye Esed PKK’ya silah verecek diye dış politikada etkisiz kalmayacaktı. Zaten Suriye’de bölgedeki pek çok ülke gibi PKK silahını yıllardır kullanıyordu. Şimdi sadece dillendiriliyor fark o.

Gözü dönmüş terör örgütü Barzani’yi ve Esed’i arkasına bu kadar almışken saldırılarda hız kesmeyecektir. PKK bu bölgedeki güç savaşından en kârlı çıkan olmak isteyecektir. Türkiye’nin her noktasında askerlerimiz gözlerini dört açmalı, PKK’ya fırsat vermemeli.

Mehmet Emin ÖZTÜRK

 
Toplam blog
: 352
: 3094
Kayıt tarihi
: 02.08.08
 
 

1989’da Aksaray’ın Eskil ilçesinde doğdu. İlköğretimini 2004 yılında Eskil Cumhuriyet İlköğretimi..